Stardock kunngjør Galactic Civilizations III

Kongen av romstrategispillene er tilbake.

Galactic Civilizations III
Stardock

Stardock har annonsert at de jobber med Galactic Civilizations III. Som sine forgjengere blir dette et strategispill der du må bygge opp et mektig rike i verdensrommet. Du starter med en enkelt planet, et koloniskip og et speiderskip, og så må du grunnlegge nye kolonier, samt drive forskning, krigføring handel og diplomati.

Som før blir kultur et viktig aspekt i spillet, og det er mulig å ta over hele galaksen uten å noensinne avfyre en laserkanon. Men om det skulle bli krig – og det gjør det nok på et eller annet tidspunkt – kan du designe dine egne slagskip for å sikre at flåten din fyller dine spesifikke behov.

Flerspiller for første gang

I motsetning til tidligere spill i serien kommer Galactic Civilizations III med full støtte for flerspiller, både lokalt og over nettet. Det får også en sandkassemodus med mange innstillingsmuligheter og en historiedrevet kampanje.

Spillet skilter også med noen endringer og nyheter. Romkartet er nå delt opp i heksagoner, og skal være mer interessant enn tidligere. I tillegg finnes det nå unike ressurser i rommet, som du kan forsøke å ta kontroll over.

Det er fortsatt en god stund til Galactic Civilizations III skal lanseres. Tidlig neste år planlegger Stardock å gi ut en alfa-versjon for kunder som forhåndsbestiller en spesialutgave, og litt senere kommer en beta-versjon for alle som forhåndsbestiller. Noen datoer utenom dette har de ikke kommet med.

Galactic Civilizations III er forøvrig ikke det eneste spennende science fiction-prosjektet Stardock sysler med. De jobber nemlig også med et nytt Star Control-spill.

Les også: Anmeldelse av Galactic Civilizations
Les også: Anmeldelse av Galactic Civilizations II: The Dread Lords

Siste fra forsiden