Utviklingen av et nytt Star Control starter i år

StarDock vil hente inspirasjon fra Star Control II og StarFlight.

En av spillseriene som Atari nylig har solgt unna er Star Control. Denne klassiske serien ble skapt av Fred Ford og Paul Reiche i 1990, men det er først og fremst seriens andre spill vi husker i dag.

Star Control II er et åpent romeventyr der en gruppe kolonister fra jorden har vært strandet på en fjern planet. Der finner de et eldgammelt romskip, som de klarer å restaurere slik at de kan komme seg hjem. Når de ankommer jordkloden starter imidlertid problemene. Det viser seg at menneskene og deres allierte har tapt en episk krig mot en tilsynelatende ondsinnet rase ved navn Ur-Quan. Jordkloden er omsluttet av et kraftig energiskjold, og har i praksis blitt et fengsel for de overlevende menneskene.

Din oppgave blir å reise rundt i universet for å finne ut hva som har skjedd med menneskenes gamle allierte, bygge opp en ny allianse og forsøke å slå tilbake mot Ur-Quan og deres undersåtter. Samtidig må du samle sammen ressursene du trenger for å oppgradere skipet ditt, slik at du har en reell sjanse når du møter dine fiender i kamp.

Det er nettopp Star Control II Stardock vil ta utgangspunkt i når de begynner å utvikle sitt nye Star Control-spill. Utviklingen vil starte i løpet av året, og Stardock-sjef Brad Wardell har uttalt følgende om prosjektet i en pressemelding:

– Vi forventer at det nye Star Control-spillet vil starte serien på nytt, litt som Firaxis gjorde med XCOM i fjor. Vi ser på Star Control II som en viktig inspirasjonskilde.

Skjermbilde fra Star Control II.

Ingen endringer for originalspillene

forumet til nettbutikken GOG har Wardell bekreftet at kjøpet ikke vil innebære noen endringer for tilgjengeligheten av de tre første Star Control-spillene. Han har også forklart litt om hva det er selskapet faktisk har kjøpt rettighetene til:

– Atari eide merkevaren Star Control og alle rettighetene til Star Control 3. Men Paul Reiche eier de øvrige rettighetene til Star Control 1 og 2. Man kan ikke lage en HD-utgave av Star Control 1 eller 2 uten hans tillatelse. Når det kommer til selve universet [fra de gamle spillene] vil vi ikke gjøre noe som vil regnes som «kanon» uten hans velsignelse og, ideelt sett, involvering.

Wardell har også bekreftet, på forumet til en gratis nyversjon av Star Control II som heter The Ur-Quan Masters, at de har tatt kontakt med Paul Reiche og Fred Ford. Men siden de fortsatt jobber i Toys for Bob, som i dag eies av Activision, kan situasjonen bli komplisert:

– Vi har tatt kontakt med Paul og Fred. Fingerne er krysset, men ting ser positive ut. Rettighetene til Star Control 1 og 2 eies av Paul Reiche selv, ikke Toys for Bob, så jeg føler vi har grunn til å tro at de på et eller annet vis vil kunne delta i utviklingen av et nytt Star Control-spill.

Wardell trekker også frem et annet klassisk spillnavn, nemlig StarFlight. Dette var et romeventyr som ble utgitt av EA før Star Control-serien kom ut, og likhetstrekkene er mange. Uttalelsene hans tyder på at de også vil la seg inspirere av StarFlight, og at de i Star Control-miljøet som ønsker å bli involvert i utviklingen av det nye spillet bør ta en titt på StarFlight også.

Heldigvis er både Star Control-serien og StarFlight tilgjengelig for salg på GOG. Nyversjonen The Ur-Quan Masters er dessuten gratis, og distribueres med velsignelsen til originalskaperne.

Les også vårt tilbakeblikk på Star Control II.
Les også: Hva skjer med Atari-klassikerne?

Les også
Assassin's Creed-skaper kastet ut av Ubisoft

Siste fra forsiden