Blizzard med nytt Redneck Rampage?

Rykter på nettet

Jobber Blizzard med et Redneck Rampage-spill?

Suksessutvikleren Blizzard har tidligere røpet at de jobber med et helt nytt spill, som visstnok ikke skal være relatert til verken Starcraft, Warcraft eller Diablo. Nå tror nettstedet IncGamers at det kan være snakk om et nytt Redneck Rampage-spill.

De har nemlig oppdaget at Blizzard Entertainment nå eier varemerket på Redneck Rampage-navnet, og at varemerket er listet opp som aktivt.

Redneck Rampage-spillene var førstepersons skytespill som foregikk i bondelandet i USA, der klisjéfylte amerikanske bondetamper måtte bekjempe invaderende romvesener. Spillene var fulle av dårlig humor og unike og ofte svært interaktive omgivelser.

Situasjonen med Blizzard og Redneck Rampage er imidlertid ikke så enkel som den virker. Interplay (som gav ut de forrige spillene i serien) solgte Redneck Rampage-varemerket i 2004, i et forsøk på å skaffe penger til å kunne fortsette virksomheten. Kjøperen var Vivendi Universal Games.

Det mange glemmer er at Blizzard var heleid av Vivendi Universal Games, og de har dermed hatt tilgang på Redneck Rampage-varemerket siden 2004. Vivendi slo seg som kjent sammen med Activision for å danne Activision Blizzard, og det er godt mulig at dette er grunnen til at Blizzard nå plutselig står oppført som eier av Redneck Rampage.

Dette betyr selvsagt heller ikke at Blizzard ikke lager et spill basert på Redneck Rampage. IncGamers trekker frem at Blizzard har flere utviklere som har jobbet med Redneck Rampage-spillene, og hevder blant annet at en senior-produsent på World of Warcraft-ekspansjonene Wrath of the Lich King og Burning Crusade var sjef for nivådesign på Redneck Rampage.

En annen ting som kan være verd å huske på er at utvikleren av Redneck Rampage-spillene etter hvert ble slått sammen med Treyarch, som også eies av Activision Blizzard. Treyarch har i utgangspunktet langt mer skytespillerfaring enn Blizzard, og stod blant annet bak forrige Call of Duty-spill.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden