Så mye bruker vi i snitt på de største gratisspillene
(Bilde: Shutterstock/Riot)

Så mye bruker vi i snitt på de største gratisspillene

Faktisk er verken Dota 2 eller League of Legends i nærheten av toppen.

Gratisspill har for lengst etablert seg som en bærekraftig form for finansiering av spill. Selv om mange bukker under i forsøket på å bli den neste store tingen, er det flere av de største spillene på markedet som lykkes med å kapre et publikum og tjene pengerg på mikrotransaksjoner. 

Disse ti spillene topper lista.
Disse ti spillene topper lista.Bilde: SuperData Research

Til nå har vi likevel vist lite om hva de forskjellige spillene drar inn av kronasjer fra sine brukere. Statistikksankingsfirmaet SuperData Research har sjekket ut nettopp dette, ved å sanke inn tall fra utgiverhus, transaksjonsfirma og «andre industrikilder». Derretter har de tatt totaltallene fra mars 2013 til mars 2014 og delt det på antall aktive brukere i hvert spill.

Hviterussisk tank-erobring

Ut fra oversikten kan vi se at hviterusserne i Wargaming.net har mest betalingsvillige brukere i snitt. Om lag 27 kroner legges igjen per bruker, noe som ikke blir en ubetydelig sum med tanke på at World of Tanks har 75 millioner registrerte brukere, og nylig greide å samle over én million på nett samtidig. 

Team Fortress 2.
Team Fortress 2.Bilde: Valve

På andreplass ligger Valves Team Fortress 2 – spillet som gikk fra å heve inngangspris til å bli et gratisspill for noen år siden. Det helsprø skytespillet får inn 26 kroner i snitt per aktive spiller. Akkurat hvor mange som spiller spillet vet vi ikke, men mellom seg puttet de inn om lag 847 millioner kroner i Valve-kassa i fjor.

Interessant nok er det Guild Wars 2 som topper tredjeplassen. Spillet er i seg selv ikke et gratisspill, men spillere kan kjøpe seg fordeler og innhold gjennom mikrotransaksjoner. Antageligvis er det disse summene SuperData tar høyde for når de hevder at brukerne i snitt legger igjen 23 kroner. 

MOBA på bunn

Dota 2.
Dota 2.Bilde: Valve

Mens fjerde til syvendeplass tas opp av av skytespillene War Thunder, Planetside 2, Combat Arms og Crossfire, må vi helt ned til åttende, niende og tiendeplass for å finne et MOBA-trekløver. Tross i sin sterke profil legger spillbasen igjen langt mindre i snitt her enn i de andre spillene på listen. 

På åttendeplass ligger Dota 2, med litt over 9 kroner i snitt per bruker. Niendeplassen Heroes of Newearth er ikke langt bak, med like under 9 kroner i snitt. League of Legends massive brukerbase ligger på tiendeplass med i underkant av 8 kroner per bruker i snitt.

Fikk du med deg hvilke spill som toppet mikrotransaksjonslista i fjor.
Skytespillet som dro inn mest har du mest sannsynlig ikke hørt om »

Guild Wars 2

Windows
Slippdato: 28. august 2012
Sjanger: Massivt online, Rollespill
Utvikler: Arena.net
Utgiver: NCsoft

World of Tanks

Windows
Slippdato: 12. april 2011
Sjanger: Action, Massivt online, Strategi
Utvikler: Wargaming.net
Utgiver: Wargaming.net

Crossfire

Windows
Slippdato: 1992
Sjanger: Action, Rollespill
Utvikler: Frank Tore Johansen

Kommentarer (28)

Forsiden akkurat nå

Til toppen