Så mye bruker vi i snitt på de største gratisspillene

Faktisk er verken Dota 2 eller League of Legends i nærheten av toppen.

Shutterstock/Riot

Gratisspill har for lengst etablert seg som en bærekraftig form for finansiering av spill. Selv om mange bukker under i forsøket på å bli den neste store tingen, er det flere av de største spillene på markedet som lykkes med å kapre et publikum og tjene pengerg på mikrotransaksjoner.

Disse ti spillene topper lista.

Til nå har vi likevel vist lite om hva de forskjellige spillene drar inn av kronasjer fra sine brukere. Statistikksankingsfirmaet SuperData Research har sjekket ut nettopp dette, ved å sanke inn tall fra utgiverhus, transaksjonsfirma og «andre industrikilder». Derretter har de tatt totaltallene fra mars 2013 til mars 2014 og delt det på antall aktive brukere i hvert spill.

Hviterussisk tank-erobring

Ut fra oversikten kan vi se at hviterusserne i Wargaming.net har mest betalingsvillige brukere i snitt. Om lag 27 kroner legges igjen per bruker, noe som ikke blir en ubetydelig sum med tanke på at World of Tanks har 75 millioner registrerte brukere, og nylig greide å samle over én million på nett samtidig.

Team Fortress 2.

På andreplass ligger Valves Team Fortress 2 – spillet som gikk fra å heve inngangspris til å bli et gratisspill for noen år siden. Det helsprø skytespillet får inn 26 kroner i snitt per aktive spiller. Akkurat hvor mange som spiller spillet vet vi ikke, men mellom seg puttet de inn om lag 847 millioner kroner i Valve-kassa i fjor.

Interessant nok er det Guild Wars 2 som topper tredjeplassen. Spillet er i seg selv ikke et gratisspill, men spillere kan kjøpe seg fordeler og innhold gjennom mikrotransaksjoner. Antageligvis er det disse summene SuperData tar høyde for når de hevder at brukerne i snitt legger igjen 23 kroner.

MOBA på bunn

Dota 2.

Mens fjerde til syvendeplass tas opp av av skytespillene War Thunder, Planetside 2, Combat Arms og Crossfire, må vi helt ned til åttende, niende og tiendeplass for å finne et MOBA-trekløver. Tross i sin sterke profil legger spillbasen igjen langt mindre i snitt her enn i de andre spillene på listen.

På åttendeplass ligger Dota 2, med litt over 9 kroner i snitt per bruker. Niendeplassen Heroes of Newearth er ikke langt bak, med like under 9 kroner i snitt. League of Legends massive brukerbase ligger på tiendeplass med i underkant av 8 kroner per bruker i snitt.

Fikk du med deg hvilke spill som toppet mikrotransaksjonslista i fjor.
Skytespillet som dro inn mest har du mest sannsynlig ikke hørt om »

Siste fra forsiden