Så mye kostet det å lage The Witcher 3: Wild Hunt

Over 1500 jobbet med prosjektet i løpet av 3,5 år.

Geralt: «Så mye».
Shutterstock (elisekurenbina), CD Projekt RED, montasje Gamer.no

I en noe uvanlig vri har CD Projekt RED offentliggjort nøyaktig hvor mye det kostet å lage The Witcher 3: Wild Hunt. Under presentasjonen av den ferskeste finansrapporten fortalte sjef Adam Kicinski at markdesføring og utvikling til sammen kostet 306 millioner złoty, noe som tilsvarer om lag 676 millioner kroner.

Som GameSpot påpeker er det ikke så vanlig at spillselskap går ut med budsjettdetaljer. Rykter er det nok av – jungeltelegrafen hevder at Star Wars: The Old Republic kostet 1,6 milliarder kroner, mens Grand Theft Auto V krøp opp til 2,2 milliarder.

The Witcher 3: Wild Hunt.
CD Projekt RED

Litt annen info kom også ut av presentasjonen. Hele 1500 personer skal ha hatt noe med spillet å gjøre under utviklingen, men 240 ansatte hos CD Projekt RED sto for selve utviklingen. Da er det kanskje ikke så rart at spillet endte opp med å bli oversatt til 15 språk, hvorav syv også spilte inn nye stemmer til språket.

I dette finanskvartalet har CD Projekt RED greid å få inn 521 millioner i netto profitt. Mesteparten av beløpet er det The Witcher 3: Wild Hunt som står for.

Du kan se hele presentasjonen nederst i artikkelen.

Lenge til neste spill

The Witcher 3: Wild Hunt er det tredje og siste spillet fra CD Projekt RED basert på den polske fantasy-bokserien med samme navn. Spillet ble sluppet til Xbox One, PlayStation 4 og Windows 19. mai, og fikk nesten toppscore av oss i vår anmeldelse.

Det er nå godt over to år siden studioet først fortalte at deres neste prosjekt skulle bli Cyberpunk 2077. Siden har vi fått vite at det nye prosjektet skal være noe litt annet enn The Witcher-spillene, med mer fokus på frihet, både for spilleren og utvikleren. Dette blir lettere, siden Cyberpunk 2077 ikke er knyttet like sterkt til en eksisterende fiksjon. Det får vi likevel ikke høre mer om før i 2017.

Har du lyst på mer innhold. Da er du heldig!
Den første The Witcher 3-utvidelsen har fått dato »

Presentasjonen. (Video: CD Projekt RED)

Siste fra forsiden