Cyberpunk 2077 - CD Projekt RED

Salg av Cyberpunk 2077 gir rekordinntekter for CD Projekt RED

Utvikleren kan skryte sitt beste tredje kvartal noensinne.

CD Projekt

Etter noen litt uryddige år er CD Projekt RED godt på vei mot å stable seg skikkelig på beina igjen. Utvikleren har offentliggjort ferske regnskapstall, og kan skryte av sitt beste tredje kvartal noensinne.

Ny kvartalsrapport fra Cyberpunk 2077-utvikleren.

Totalt fikk selskapet inn nesten 246 millioner polske zloty – rundt 544 millioner kroner – mellom 1. juli og 31. september. Til sammenligning var inntektene for tredje kvartal i 2021 omtrent 140 millioner zloty.

Som finanssjef Piotr Nielubowicz forteller er det salg av Cyberpunk 2077 som i stor grad har stått for økningen i inntekter. Actionspillet har vokst seg enormt populært igjen de siste månedene, og i september meldte utvikleren om 20 millioner solgte eksemplarer.

Ifølge CD Projekt er det Netflix-serien Cyberpunk: Edgerunners som skal ha mye av æren for spillets nyvunne popularitet. Det hører også med til historien at teamet har jobbet iherdig med å fikse feil og nytt innhold har kommet til.

Gitt suksessen er det neppe rart at CD Projekt ønsker å satse videre på både Cyberpunk 2077 og nye spill i serien. En utvidelse kalt Phantom Liberty skal etter planen lanseres neste år, og utvikleren har også kunngjort planer om å lage en oppfølger.

Ellers blir det også mer The Witcher. Den polske utvikleren har intet mindre enn fem spill basert på Andrzej Sapkowski-bøkene på vei, inkludert en helt ny trilogi. Både dette og Cyberpunk-satsingen har ført til økte kostnader for CD Projekt det siste kvartalet, men selskapet tjente likevel nesten 100 millioner zloty i forrige kvartal.

LES OGSÅ: Det aller første The Witcher-spillet får en remake »

Siste fra forsiden