Satte verdensrekord for lengste spilløkt noensinne

Spilte arkadespill i over 85 timer i strekk.

Det å tyne gamle arkadespill for flest mulig poeng ved å spille i et umenneskelig antall sammenhengende timer, er blitt en aldri så liten sport blant en gruppe spesielt interesserte.

Tilbake i 2010 kunne vi for eksempel melde om en amerikaner som satte ny poengrekord i arkadeklassikeren Asteroids etter en økt på solide 58 timer, og i fjor ble Missile Command-rekorden slått etter et maraton på 56 timer.

I fjor ble det også satt ny verdensrekord for lengste arkade-spilløkt noensinne, da George Leutz spilte Q*Bert i vanvittige 84 timer og 50 minutter i strekk. Nå kan nettstedet Kotaku imidlertid melde at denne rekorden er slått.

Fra arkadeversjonen av Armor Attack. (bilde: Mobygames.com).

85 timer og 16 minutter

Det er en amerikanser ved navn John Salter som står bak denne bragden, og spillet det er snakk om er arkadetittelen Armor Attack fra 1980. Salter puttet 25 cent på Armor Attack-maskinen onsdag morgen den 9. april, og først etter utrolige 85 timer og 16 minutter måtte den ivrige rekordjegeren kaste inn håndkleet.

I tillegg til å sette ny verdensrekord for lengste arkade-spilløkt med én kreditt noensinne, satte Salter ikke uventet også ny poengrekord med 2 211 990 poeng. Den forrige poengrekorden, som for øvrig er en av de eldste i spillverdenen, ble satt så tidlig som i 1982 og lå på 2 009 000 poeng.

De søvnmessige utfordringene løste amerikaneren ved å ta korte høneblunder innimellom, mens spillet forsynte seg av hans oppsparte beholdning av ekstraliv. Salter tillot seg også å bruke toalettet ved behov.

Hele den lange seansen ble strømmet på hjemmesiden til retro-spillviteren Patrick Scott Patterson, men det ser dessverre ikke ut til at det ligger et opptak av videoen på siden for øyeblikket.

Armor Attack er et skytespill med ovenfra-ned-perspektiv der du styrer en jeep og fyrer løs på helikoptre og tanks. Spillet ble utviklet av Cinematronics og kom ut i en egen versjon til spillkonsollen Vectrex.

Det lages også nye «retrospill»: I dette retrorollespillet får du oppleve det brutale fengselslivet »

Siste fra forsiden