Science fiction med ekte film

Nå vekkes den interaktive filmen opp igjen.

På midten av nittitallet kom en hel rekke spill som brukte ekte film i kombinasjon med datagrafikk. Mange av disse var rimelig begredelige saker, men vi husker også knallspill som Under a Killing Moon, Gabriel Knight II og Phantasmagoria-spillene.

De interaktive filmene har ligget i dvale i mange år, men nå vil den britiske utgiveren Lace Mamba Global gi ut et nytt spill i sjangeren. Dette heter DarkStar, og er et science fiction-eventyr som har vært under utvikling i godt over et tiår.

DarkStar foregår ombord på et havarert romskip, i en fjern fremtid hvor jordkloden er borte og menneskehetens siste rester står i fare for å bli utryddet. Du spiller Kaptein John O'Neill, som alene våkner opp fra kryosøvn i romskipet. Nå må du finne ut hva som har gått galt, og hvordan du kan redde skipet og de sovende passasjerene fra den sikre undergang.

Spillet leverer en blanding av grøss og mørk komedie, og inneholder over tretten timer med videosekvenser. Selve spillmekanikkene ser ut til å minne litt om Myst, og lar deg navigere deg gjennom skipet ved å peke og klikke i miljøene.

Lace Mamba vil lansere spillet i løpet av andre kvartal 2011. Det har allerede fått begrenset distribusjon i USA. Spillet lanseres både for PC og Mac.

Siste fra forsiden