The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Se 10 nye minutter av The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Nintendo demonstrerer crafting-mekaniker og hvordan man kan reversere tid.

Tirsdag ettermiddag viste Nintendo frem litt over 10 minutter med spilling fra kommende The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Du kan se videoen, presentert av The Legend of Zelda-sjef Eiji Aonuma, over.

Smeden Link

Link slår sammen en pinne og en sten.

Nintendo har i denne omgangen valgt å fokusere på Links nye ferdigheter. Her får vi en demonstrasjon av nye grep som ser ut til å endre betraktelig på formelen fra Breath of the Wild.

Link kan nå smelte sammen («fuse») gjenstander og gi dem nye effekter. For eksempel kan man knytte en pinne til en høygaffel, og dermed lage et våpen som har betydelig større rekkevidde. Eller man kan koble en røykfylt sopp til et skjold, noe som gjør at fiender som dasker til skjoldet svøpes i røyk og blir desorienterte.

Link bruker «Ultrahand» for å lage en flåte av tømmerstokker.

Som en forlengelse av dette har helten fått en annen ny ferdighet: Ultrahand. I en tidligere trailer kunne vi se Link suse rundt gjennom Hyrule-landskapet på det som virket å være en hjemmesnekret kjøredoning. I den nye videoen fikk vi se hvordan man kan lage seg slike fartøy ved hjelp av Ultrahand-ferdigheten som kobler gjenstander sammen. For eksempel kan man koble sammen tre tømmerstokker, sette på to vifter bak, og dermed lage en flåte som beveger seg fremover. Man kan også lage flyvende plattformer på denne måten.

Tidsreversering og tak-penetrering

Link skrur tilbake tiden.

I tillegg fikk vi et glimt av en ny ferdighet som gjør at Link kan reversere tiden til et objekt. Hvis en sten for eksempel faller, kan Link bruke ferdigheten til å få stenen til å «falle» baklengs i tid – dette er én av metodene man kan bruke for å komme seg opp i lufta til skyøyene.

Link går gjennom taket.

Den siste nye ferdigheten vi fikk se heter Ascend. Med denne kan Link bli til en slags lysstråle som går gjennom tak i huler og bygg, og materialisere seg igjen på den andre siden. Aonuma nevner at ferdigheten vil ha begrensninger, men at den i essens skal kunne brukes i områder som har et tak over seg.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom slippes til Nintendo Switch 12. mai.

Siste fra forsiden