Sega og Sammy slås sammen

Det er nå blitt bekreftet at den tidligere konsollgiganten Sega vil bli slått sammen med sin største aksjonær, Sammy.

Tidligere i dag ble det bekreftet at Sega og Sammy vil bli slått sammen til ett selskap i oktober i år. Sammy sin nåværende president, Hajime Satomi, vil bli presidenten for det nye selskapet. Sammy er en av verdens ledende produsenter av såkalte Pachinko-maskiner, en type flipperspill som er svært populære i Asia. I tillegg jobber de med billige arkadespillsystemer, samt spill til ulike konsollsystemer.

I en pressemelding forteller Sega og Sammy at ved å slå sammen de to selskapene vil de sikre sin posisjon som en global aktør i underholdningsbransjen. Sammy tar med seg høy profitt og en solid pengestrøm inn i det nye selskapet, mens Sega kommer med et globalt og velkjent merke som kan hjelpe det nye selskapet å ekspandere i et kompetitivt marked. Dessuten håper Sammy å lære av Sega sin ekspertise i arkadeindustrien.

Nøyaktig hva denne sammenslåingen vil bety for oss spillere er enda for tidlig å si, men det er nok ikke særlig sannsynlig med en dramatisk kursendring for Sega. Sammy ser ut til å være like interessert i hjemmespillmarkedet som Sega er, selv om de nok har et litt annet fokus.

Siste fra forsiden