Sega ferdig med voksne spill for Wii?

Selger for dårlig

Wii-spill for voksne selger for dårlig, mener Sega-mann.

I 2009 lanserte Sega tre spill ment for et eldre publikum på Wii, nemlig Madworld, The Conduit og House of the Dead: Overkill. Sega har tidligere uttalt at de er skuffet over salget til både Madworld og House of the Dead: Overkill, men at The Conduit har solgt godt nok.

Sega hisser på seg voksne Wii-eiere.

I fjor høst forsikret Sega of America-president Mike Hayes om at selskapet ville fortsette å satse på voksne spill på Wii, men nå kommer det andre signaler fra utgiveren. I en podcast hos 1UP stilte studiosjefen hos Sega of America, Constantine Hantzopoulos, følgende retoriske spørsmål:

– Kommer vi til å lage flere voksne spill for Wii? Sannsynligvis ikke.

Interessant nok er Hantzopoulos' viktigste argument et spill Sega ikke hadde noe med å gjøre, nemlig EA-spillet Dead Space: Extraction:

– Se på Dead Space. Vi ble sjokkert. Dette var den store testen. Du har EA, med alle sine markedsføringsmuskler og en etablert franchise som har fått god kritikk på 360 og PS3. Det burde solgt tonnevis, ikke sant? Vi fikk tall, virkelige tall i tillegg til NPD, og "woah!".

Det forklares ikke hvor tallene stammer fra, men ifølge NPD solgte spillet kun 9000 kopier i USA den første måneden det var i salg.

Siste fra forsiden