Sniktitt

OneChanbara: Bikini Samurai Squad

Sexy zombiedrepere

D3 Publishers nyeste import fra Japan lar deg slakte ned horder av zombier.

De fleste tror zombier bare er fantasifostre som ikke finnes i virkeligheten, og at storstilte zombieangrep som sett i filmer som Dawn of the Dead ikke kan forekomme. Der tar de feil – zombiefaren er høyst reell, og alle burde gjøre sitt for å være forberedt på et zombieangrep. Det første man bør gjøre, er å lese The Zombie Survival Guide – en essensiell bok om du ønsker å overleve når zombiene angriper.

Aya i Cowboydrakt.

Hovedpersonene i OneChanbara: Bikini Samurai Squad burde lese boken spesielt godt. Disse lettkledde jentene har nemlig misset et av de viktigste budene i zombiebibelen: Du må gjøre alt du kan for å beskytte kroppen din mot bitt. Det å vasse inn i en horde med vandøde monstre kun ikledd litt badetøy er, for å si det mildt, ikke å anbefale. I alle fall ikke hvis man foretrekker å leve videre også etter apokalypsen.

Bikinidamer vs. zombier

Uansett, OneChanbara: Bikini Samurai Squad følger en gruppe bikinikledde jenter som av ymse årsaker jeg ikke forstår har endt opp som verdens siste skanse mot en hel hær av zombier. Her har vi de japanske søstrene Aya og Saki, som bruker samuraisverd for å hakke de levende døde i fillebiter, og den amerikanske spesialsoldaten Anna, som foretrekker skikkelige våpen. Nå må de tre kompanjongene kjempe seg gjennom Tokyos gater, for å renske byen for råttent kjøtt.

OneChanbara: Bikini Samurai Squad er et ekte B-spill. Konseptet er selvsagt både superlatterlig og moro – «sexy bikinidamer som dreper horder av zombier så ketchupen spruter» kan rett og slett ikke tas såpass seriøst at det faktisk kan kritiseres for å være for dumt. Og spillets gameplay leverer egentlig akkurat det konseptet tilsier: En digital masseslakt hvor «dødstallene» raskt krysser tusentallet, og hvor du klarer deg lenge med å løpe inn i fiendehordene og bare trykke samme angrepsknapp om og om igjen.

Blodet spruter.

Så langt virker også spillet rimelig artig, selv om det nok kanskje er litt i enkleste laget for sitt eget beste. Du løper gjennom de relativt lineære miljøene, bekjemper zombiene du møter på din vei (ofte hopper spillet inn i et Painkiller-aktig modus der du må drepe alt som rører seg før du får lov til å bevege deg videre), og banker et og annet ekstra sterkt monster. Samtidig får du erfaringspoeng som du kan investere i jentene, for å gjøre dem sterkere, seigere og bedre til å slåss.

Blodige greier

Spillet har også et par elementer som gjør at det ikke er helt rett-frem. Du har for eksempel vanligvis to zombiedrepere på laget ditt, og hvis du spiller i enspillermodus kan du når som helst trykke på en knapp for å velge den andre bikinijenta. De tre jentene har ulike egenskaper, som kan komme godt med i ulike situasjoner, og hvis den ene sliter litt kan det ofte være greit å få inn den andre.

En annen ting du må ta hensyn til er blodspruten fra fiendene. Merkelig nok har blodet i dette spillet en slags limkonsistens, og hvis sverdet ditt blir fullt av blod, har det en stygg tendens til å sette seg fast i zombiene slik at du blir forsvarsløs helt til du får det ut igjen. Det hjelper heldigvis å renske sverdet for blod i ny og ne. Hvis bikinijenta blir helt dynket i blod kommer hun over i en slags berserkermodus hvor hun blir mye mektigere, men også gradvis mister helse.

Mer blod.

På tross av disse ekstraelementene, er OneChanbara: Bikini Samurai Squad generelt et ganske hjernedødt actionspill, og selv om det fungerer rimelig greit tviler jeg nok på at det vil holde folks oppmerksomhet i veldig lang tid av gangen. Det er moro å slakte zombier, men ikke forvent et nytt Dead Rising. Utviklerne har også lagt inn en liten modus der du får kle jentene opp i ulike kostymer (som låses opp underveis), men jeg ser ikke helt for meg at noen vil bruke særlig mye tid her.

Konklusjon

Les også
Anmeldelse: OneChanbara: Bikini Samurai Squad

Liker du hjernedød action, kan OneChanbara: Bikini Samurai Squad utvilsomt være et spill du bør vurdere å få med seg. Det ser så langt ikke ut til å være eksepsjonelt på noen som helst måte, annet enn at konseptet er så latterlig dumt at det krysser over til å være moro. Her får du hakke og skyte deg gjennom horder av levende døde, uten å bry deg om taktikk eller kombinasjonsangrep, og hvis dette høres moro ut kan det godt tenkes du vil like spillet. Samtidig tviler jeg på at det holder oppmerksomheten veldig lenge, til det er det rett og slett for simpelt. Merkelig nok har spillet vært ute i Japan siden 2006, og teknisk sett minner det mest av alt om et middelmådig PS2-spill med litt mer fancy figurer (og puppefysikk), så tro ikke at det vil imponere visuelt.

Diskuter artikkelen

Siste fra forsiden