Anmeldelse

Sid Meier's SimGolf

Det er femten år siden Maxis lanserte SimCity - et spill som skulle vise seg nærmest å definere en ny sjanger dataspill. SimCitys suksess resulterte i en rekke andre Sim-spill, blant annet SimEarth, SimAnt, SimLife, SimFarm, SimHealth, SimTown, SimTune, SimTower og SimIsle. Nå også SimGolf.

Side 1
Side 2
Side 3

Fargerikt
Grafikkmessig er SimGolf pent å se på, men langt fra revolusjonerende. Den isometriske synsvinkelen vi har blitt vant til andre strategispill er svært oversiktlig, og det er også mulig å rotere kameravinkelen for å se banen fra andre kanter. Spillet er svært fargerikt, og selv om golferne er knøttsmå på skjermen, er det lett å kjenne dem igjen der de gjør små bevegelser mens de står og venter - svært detaljrikt. Allikevel er det begrensninger - spillet er låst til 800x600, noe som gjør at det ikke blir plass til allverden på skjermen samtidig, og som kan være litt slitsomt når det blir mye scrolling frem og tilbake. Det er heller ikke mulig å definere noen snarveier på tastaturet, så du må hele tiden bruke musa til å scrolle frem og tilbake - ganske tungvindt når banen begynner å gå over 10 skjermbredder.

Lyden er jeg heller mindre begeistret for. Musikk er nesten totalt fraværende - bare når det kommer en kjendis eller når noe stort skjer på banen høres noen toner fra høyttalerne. Stemmene på spillerne er helt like som "snakkingen" i The Sims, og latter, stønning og andre replikker høres mer eller mindre ut som en barnehage på tur. Man blir fort lei av det begrensede antallet sampler, og jeg ville heller ha foretrukket å slå av lyden og høre på musikk i stedet.

Mens vi er inne på de negative sidene, er det også viktig at du laster ned patchen før du begynner å spille - det er nemlig en ganske alvorlig bug som gjør at spillet krasjer hvis du arrangerer turneringer med premier over $500.000 dollar. En annen negativ ting er at du er begrenset til 50 år før spillet slutter, og det er ikke så lenge når årene raser av gårde. Jeg setter også et spørsmålstegn ved hvorvidt det er gøy å kjøpe et nytt landområde for deretter å skape en helt ny golfbane fra begynnelsen igjen; uten å få en krone for banen du lagde først (bare pengene du hadde på konto). Det er også et par småting som irriterer. For eksempel er det er vanskelig å bygge bane samtidig som du spiller en golfturnering med golfproen. Plustelig er det hans tur, og er du så uheldig at du akkurat skal sette på plass et eller annet og trykker på mustasten akkurat da, slår han av full styrke i gal retning.

Konklusjon
Men middelmådig grafikk og dårlig lyd til tross - Sid Meier's SimGolf er virkelig en fryd å spille; særlig hvis du er golfinteressert som meg eller har spesielt sans for sjangeren. Det gir en liten følelse av å være Gud når du følger spillerne rundt på banen og ser hvordan de liker den - tweaker litt her og der for at de skal bli enda mer fornøyde og ser pengene renner inn. Spillet har en herlig blanding av strategi og moro, er lett å sette seg inn i og har et svært tilfredsstillende grensesnitt, og noe mer kan vi da nesten ikke be om?

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden