Sierra - Ken og Roberta Williams

Sierra-grunnleggerne Ken og Roberta Williams lager nytt spill

– I samme gate som Kings Quest og Leisure Suit Larry, men for moderne spillere.

Sierra, TheGameAwards (Montasje: Gamer.no)

Ken og Roberta Williams – radarparet bak det legendariske spillselskapet Sierra On-Line – har gjort comeback. Etter flere tiår borte fra bransjen har de to begynt arbeidet med et helt nytt spill.

Ken og Roberta Williams fikk hederspris under The Game Awards i 2014.
TheGameAwards

Spillet går under arbeidstittelen The Secret, og de fleste detaljene skal forbli hemmelige enda en stund. Ken Williams avslørte imidlertid at det er snakk om en enspilleropplevelse som følger i fotsporene til Sierra-spill som Kings Quest og Leisure Suit Larry – bare med en moderne vri.

Ifølge en vag pressemelding kom ideen for spillet fra Roberta, mens det er Ken og hans nye samarbeidspartner Marcus Maxiums Mera som står for utviklingsarbeidet.

– Roberta og jeg har i flere tiår blitt spurt om vi noen gang vil lage et nytt spill, og vi har alltid sagt «nei» klart og tydelig. Det endret seg da Roberta fikk en god idé for et spill, og samtidig har jeg hatt det gøy med å lære med utvikling i Unity 3D og jeg hadde tilfeldigvis hatt samtaler med en flink 3D-kunstner (i Mera, journ.anm), skriver Williams i en uttalelse.

Utviklerveteranen påpeker videre at han tror Sierra-fans vil bli fornøyd med det endelige produktet. Likevel er han mer pessimistisk med tanke på hvorvidt spillet vil bli en suksess, da han mener det er for vanskelig for små utviklerteam å være konkurransedyktig i dagens spillbransje.

Teamet har satt et mål om å slippe The Secret i november, noe Williams selv innrømmer at kan bli vel ambisiøst. Innen den tid skal spillet ut i betatesting, men som utvikleren forteller er sjansen for å slippe til svært liten.

– Vi har allerede over 100 potensielle testere og kommer trolig bare til å bruke 10-20 av dem.

LES OGSÅ: Double Fine lover at Psychonauts 2 kommer i år »

Siste fra forsiden