– PlayStation er gift!

Sint statsleder

Hugo Chavez er på krigsstien igjen.

På tampen av fjoråret gikk Venezuelas noe kontroversielle president, Hugo Chavez, ut og krevde fengsel for de som solgte voldsspill.

Sier i fra: Hugo Chavez.

Nå er julepausen over, og statslederen går nok en gang i strupen på mediet, selv om han ikke virker helt stødig på hva dette faktisk er for noe.

– Disse spillene de kaller PlayStation er gift. Noen lærer deg å drepe. En gang la de mitt ansikt inn i et spill, og "du måtte finne Chavez og drepe ham", forteller presidenten til radioprogrammet Alo Presidente, ifølge AFP .

Og han understreker:

– Spill fremmer behovet for sigaretter, narkotika og alkohol sånn at slike produkter selger mer. Dette er kapitalisme – veien til helvete.

Chavez vil ha et fokus på læringsbaserte spill fremfor spill med våpen, vold og narkotika. Så helt i mot interaktiv underholdning er han altså ikke, selv om Mercenaries 2: World in Flames (som tegner et lite flatterende bilde av Venezuela) ikke er favoritten.

Presidenten har for øvrig tidligere kritisert Nintendo for å fremme egoisme, individualisme og vold. Barbie-dukken slipper heller ikke unna, den har nemlig ikke noe som helst med kulturen i Venezuela å gjøre.

Siste fra forsiden