– Sjakk med laserstråler

Det MENSA-promoterte brettspillet Khet 2.0 har blitt digitalt spill.

BlueLine Game Studio

Khet er et ekte brettspill utstyrt med laserlys, hvor to spillerne flytter brikker utstyrt med speil rundt på et brett. Målet er å manipulere brikkene slik at laserlyset reflekteres rett i motstanderens farao, samtidig som man prøver å unngå at ens egen farao blir rammet.

Khet ble opprinnelig lansert i 2005, og fikk en forbedret versjon i 2011. Den kalles Khet 2.0, og byr på et forbedret regelsett. Nå har denne utgaven av spillet blitt overført til PC.

Brettspill med laserstråle. (bilde: BlueLine Game Studio).

Lansert i går

I Khet 2.0 kan du spille mot datamaskinen eller en venn, og spillet støtter både lokal og nettbasert flerspiller. Spillbrettet er i tre dimensjoner, og du kan fritt flytte kameraet rundt.

Spillet er tilgjengelig på Steam, der det har «achievements» og alt det andre man forventer av et Steam-spill, men er også tilgjengelig i DRM-fri versjon. Kjøper du det direkte fra utviklerne får du begge. Du kan spille det på Windows, MacOS og Linux.

Dette er det andre MENSA-promoterte brettspillet utviklerstudioet BlueLine Games har lansert digital utgave av. Det første heter Hive, og er et slags taktisk spill der to spillere må bekjempe hverandre ved hjelp av insekthærer.

Apropos kritikerroste brettspill: Kald krig-spillet Twilight Struggle er i ferd med å få en digital utgave, takket være en vellykket folkefinansieringskampanje.

Siste fra forsiden