Sjørøverspill fra Starbound-skaperne

Samarbeid om å finne skjulte skatter.

Chucklefish

Det Terraria-aktige overlevelsesspillet Starbound begynner å nærme seg ferdigstillelse, etter å ha vært i «early access» siden desember. Nå har Starbound-utvikleren Chucklefish trukket sløret av sitt neste spill, som er under utvikling hos et separat team.

Det heter Wayward Tide, og er et samarbeidsfokusert hjernetrim/eventyrspill der spillerne må utforske dataskapte øyer på jakt etter skatter. Opp til fire spillere kan delta i moroa, både lokalt og via nettet.

Mellom skattejaktene kan du forbedre figuren din.

Sjørøvere på skattejakt

Handlingen sees ovenfra, og for å overleve må du bekjempe vanskelige fiender, unngå dødelige feller og løse forskjellige nøtter. Hvis hele gruppen blir overvunnet sendes dere tilbake til start, men heldigvis beholder dere skattene dere har funnet. Dermed blir det mulig å forbedre figurene slik at de er bedre rustet neste gang.

Det skal også være mulig å dolke hverandre i ryggen, men det er neppe ideelt for samarbeidsklimaet om du planlegger flere oppdrag med samme gjeng.

Chucklefish er forøvrig involvert i en bråte andre prosjekter, under utvikling hos andre småstudioer. Disse inkluderer plattform/roguelike-spillet Risk of Rain, taktikkspillet Halfway og nettspillet Wanderlust Adventures.

Det ser med andre ord ut som utvikleren har vært flink til å investere pengene de har tjent på Starbound-suksessen. Vi tok en titt på Starbound kort etter «early access»-lanseringen, og likte det vi så.

Siste fra forsiden