Tidlig suksess for «Terraria i rommet»

Starbound-skaperne har tjent millioner på forhåndsbestillinger.

Starbound har av mange blitt beskrevet som «Terraria i rommet», og med tanke på at en av spillets skapere også var med å utvikle Terraria er det kanskje ikke så rart.

I likhet med Terraria er Starbound en sideskrollende blanding av plattform-action og Minecraft-aktig sandkassebygging, satt til store, tilfeldig genererte miljøer. Handlingen foregår på i et uendelig univers fullt av planeter som du kan besøke, og her kan du lete etter ressurser og bygge omfattende baser.

Variert univers

Utviklerne lover at det skal være store forskjeller mellom de individuelle planetene, og sier også at du skal få massevis av muligheter til å påvirke dem. Du kan blant annet drive terraforming for å gjøre dem lettere å bo på.

I motsetning til mange andre sandkassespill vil Starbound ha en involverende handling du kan følge, med historiedrevne oppdrag. Men nøkkelen til spillopplevelsen skal som vanlig være friheten til å gjøre det du vil.

Du kan enten spille alene eller i samarbeid med andre. Spillet støtter også konkurransebasert flerspiller.

Skaperne av Starbound har nå lagt ut spillet for forhåndsbestilling, og det har vist seg å være svært populært. På kort tid har de nemlig fått inn nesten tre millioner kroner på denne måten. Forhåndsbestillingskampanjen har visse likheter med folkefinansiering, ved at man kan velge å betale ekstra om man vil støtte utviklerne. I tillegg lover de å legge inn ytterligere funksjonalitet avhengig av hvor mye de selger.

Det er verd å merke at du ikke får umiddelbar tilgang på noen alfa- eller betaversjon av spillet om du forhåndsbestiller. Du får imidlertid invitasjon til å delta i betatesten på et senere tidspunkt. Utviklerne håper å lansere den ferdige versjonen av Starbound i løpet av året, og det vil blant annet bli tilgjengelig på Steam.

Les også: Terraria kommer til konsoll
Les også: Anmeldelse: Terraria

Siste fra forsiden