Skal løse Kinect-etterslep

Microsoft har angivelig fått has på responsproblemene.

Microsoft Kinect skal angivelig kunne kartlegge atferdsvansker hos barn og bistå under operasjoner . Uortodoks bruk er nok en del av grunnen til teknologiens salgsrekord. Ganske betydelig etterslep har likevel gjort den mindre attraktiv for kjernespillere.

Gears of War til Kinect er nok mer aktuelt med lavere responstid.

Aktive, erfarne spillere merker med enkelhet at det tar god tid før dine fysiske bevegelser registreres av maskinen. Dette er fort noe som kan begrense underholdningsverdien for mange. Derfor har Microsoft jobbet iherdig med en løsning på responsproblemene til bevegelseskontrolleren sin. Dette ifølge bransjebladet Gamasutra.

Teknologibautaens forskningsavdeling i Cambridge har angivelig «trent» datamaskiner til å gjenkjenne millioner av 3D-gjengivelser av mennesker hvor kroppsdelene er merket. Dette skal ha lært programvaren å identifisere menneskelige former ekstremt kjapt.

Forskerne selv anslår at responstiden er forbedret med minst ti ganger. Nå skal Kinect angivelig kunne reagere på under fem millisekunder, en ekstrem forbedring som vil gjøre etterslep umerkbart. Om dette stemmer så vil maskinvaren utvilsomt kunne benyttes til mange nye ting som tidligere ble hindret av forholdsvis treg oppdatering.

Det nevnes ingenting om hvordan denne forbedringen skal implementeres, og om det kun er snakk om en enkel programvareoppdatering eller å måtte erstatte maskinvaren. Derfor vites det heller ikke om dette er noe som vil koste penger.

Siste fra forsiden