Skyrim og Minecraft blander blod

Bethesda og Mojang samarbeider om egen innholdspakke til Minecraft.

The Elder Scrolls V: Skyrim inntar Minecraft.
Mojang

For tredje år på rad samlet Minecraft-interesserte seg på fanmessen MineCon i helgen, og som i tidligere år hadde utvikler Mojang en liten godbit gjemt bort til arrangementet. Sammen med Bethesda Softworks og Bethesda Game Studios skal de nå samarbeide om å lage en The Elder Scrolls V: Skyrim-inspirert innholdspakke til Xbox 360-versjonen av Minecraft. Dette melder Polygon.

Minecraft: Xbox 360 Edition får Skyrim-tillegg.

Pakken kan best betegnes som en sammensmeltning mellom de to spillene, der Skyrims vinterkledte landskap draperes over Minecraft-klossene.

En forhåndslaget verden som inneholder tre av rollespillets mest kjente områder – Whiterun, Riverwood og Bleak Falls Barrow – er inkludert i pakken, sammen med 40 nye skins til figurene. For å sikre at Elder Scrolls-stemningen kommer helt i boks er det også over 20 låter fra lydsporet å finne i innholdspakken.

Det er utvikleren av Xbox 360-utgaven av Minecraft, 4J Studios, som står bak pakken. Ingen utgivelsesdato er på tapeten helt enda.

Navnetrøbbel ble oppklart

For de med litt god husk kan nyheten om at Mojang og Bethesda jobber sammen komme som en liten overraskelse. I fjor kranglet de to partene nemlig om rettighetene til spillnavnet «Scrolls», som Bethesda mente kunne minne for mye om «The Elder Scrolls».

Whiterun er ett av områdene som du kan hakke løs på.

Konflikten ble til slutt oppklart, der partene ble enige om at Mojang kunne bruke Scrolls-navnet – så lenge det ikke ble brukt på et spill som kunne tolkes som en konkurrent til The Elder Scrolls.

Minecraft Xbox 360 Edition ble sluppet våren 2012, og vår anmelder synes konsollutgaven greide å holde tritt med den mer etablerte PC-versjonen, selv om den støter på noen skjær.

– Minecraft er fortsatt sabla moro. Sandkassen er mindre på Xbox 360, men det er fortsatt en sandkasse ulikt det meste annet, og det er herlig å starte med to tomme hender og et landskap fullt av muligheter, skrev vi i fjor.

Les også: Her er nesten hele Storbritannia i Minecraft
Les også: «Notch» skroter sandkassespillet 0x10c for godt

Siste fra forsiden