Skyskraper i lommeformat

Sega har kunngjort at de vil gi ut The Tower SP, en håndholdt oppfølger til Sim Tower-serien fra Yoot Saito.

Husker du Maxis-spillet Sim Tower? Egentlig var det ikke et ekte Maxis-spill - utviklerne kom nemlig fra Japan, og Maxis stod bare for den vestlige utgivelsen av spillet (omtrent slik de gjorde med togspillet A-Train). Mannen bak Sim Tower heter Yoot Saito, og nå jobber han for den japanske utvikleren Vivarium, som igjen jobber med The Tower SP til GBA.

The Tower SP er et dybtgående managementspill som lar deg designe, bygge og drive din egen skyskraper. Du må bestemme hvor du skal plassere leiligheter, butikker, restauranter, hotellrom, kontorområder, heiser og mye annet, og sørge for at det hele fungerer så effektivt som mulig. Om du lykkes, får du fornøyde leieborere og klingende mynt i lommeboka. Om du feiler, får du en fraflyttet skyskraper og store utgifter.

Underveis vil du måtte hanskes med branner, insektinvasjoner, tyverier og mye mer. Hovedmålet er å få en femstjerners skyskraper, noe du kun oppnår ved å oppfylle spesifikke kriterier. Sentralt her er lykkelige leieboere, som slipper køer ved heisene, høye bokostnader og lange avstander til stedets viktigste fasiliteter.

Som i Sim Tower (og den kraftig forbedrede, men mye mindre kjente etterfølgeren, Yoot Tower) får du stor frihet. Vil du satse på en billig boligblokk eller en eksklusiv skyskraper? Vil du fokusere på kontorer eller hotellrom? Hva med en kino i underetasjen? Det er ditt valg.

The Tower SP utgis av Sega og lanseres til GBA i mars.

Siste fra forsiden