Unrecord

Skytespillet Unrecord skaper stor ståhei på nett

Utvikleren har rykket ut for å bekrefte at dette faktisk er et spill.

Skytespillet Unrecord slapp sin første «gameplay»-trailer denne uka. Videoen – som du kan se over – har ført til mye spekulasjon i sosiale medier, der mange mente at spillet så mer ut som opptak fra den virkelige verden.

Diskusjonen vokste seg såpass stor at utvikler Drama til slutt måtte rykke ut for å fortelle at dette faktisk er et spill.

– Unrecord er ekte

Unrecord er et taktisk skytespill der man inntar rollen som en politimann som skal løse en vanskelig sak. Man følger hendelsene gjennom hovedpersonens «body cam», et kamera tilsynelatende montert på politimannens hjelm.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Spillet bruker fotorealistisk grafikk, som bidro til de mange spørsmålene om hvorvidt Unrecord faktisk er utviklet i en spillmotor eller bare består av videoopptak. I sin forklaring på Steam tok Drama diskusjonen som et kompliment, men bekreftet at spillet utvikles i Unreal Engine 5.

– Det har vært mye tvil om autentisiteten til spillvideoen. Spillet utvikles i Unreal Engine 5, og videoen er tatt opp i et program og spilt med mus og tastatur. Det er ikke et VR-spill.

Den franske utvikleren påpeker videre at spillet ikke må tolkes som en sosiopolitisk kommentar. Uten å røpe hva handlingen går ut på skriver Drama at Unrecords budskap verken er for eller imot politi, og at det blir opp til hver enkelt spiller hva de får ut av opplevelsen.

Unrecord har foreløpig ingen slippdato. Det er kun bekreftet for PC, men utvikleren forteller at spillet kjører fint med kontroller og derfor kan finne veien til konsoller en gang i fremtiden.

LES OGSÅ: Suicide Squad: Kill the Justice League-lanseringen utsettes igjen »

Siste fra forsiden