Feature

Ukens nettutgivelser (uke 15)

Slåssing og mye mer

Selv ikke vulkansk aske kan stoppe ukens nettutgivelser fra å komme frem.

Velkommen til en noe amputert utgave av ukens nettutgivelser. Vanligvis skrives disse sakene på fredager, men på grunn av JoinGame Workshop VIII i Kristiansand var jeg nødt til å gjøre ferdig jobben i går. Resultatet er at jeg rett og slett ikke vet hva som blir gitt ut på Wii og DSi denne uken. Derfor må dere vente til neste uke med å se hva som har funnet veien ut på Nintendos formater siden sist (alternativt kan dere selvsagt sjekke Nintendos norske nettsted, som bør ha informasjonen dere trenger).

Resten av formatene følger som normalt, men vær oppmerksom på at fredag er også en populær utgivelsesdag på PC.

Final Fight: Double Impact (PS3 og Xbox 360).

Xbox 360

Microsoft har, som vanlig, ett nytt spill å by på. Denne gangen er det Final Fight: Double Impact, som også er kommet til PS3. Final Fight er et sideskrollende slåssespill av den gamle skolen, som opprinnelig kom ut som arkadespill i 1989. Her må du slå deg gjennom horder av gjengmedlemmer og annet avskum, naturligvis for å redde ei vakker jente. Double Impact-utgaven har HD-grafikk, mulighet for nettbasert samarbeidsspill (i tillegg til lokal coop) og globale rangeringslister.

PS3 og PSP

Sam & Max: The Penal Zone (PC, PS3, Mac og iPad).

Først ut for PS3 er Final Fight: Double Impact, som er beskrevet over.

Neste spill for PS3-eiere er det første eventyret i den tredje Sam & Max-sesongen. Dette spillet har fått navnet The Penal Zone, og omhandler en stormannsgal apegeneral fra en annen planet, som har valgt å gjøre jordkloden til sitt neste offer. Det vil imidlertid ikke frilanspolitiet (hunden Sam og kaninen Max) ha noe av, og ved hjelp av mer eller mindre ukonvensjonelle hjelpemidler gjør de det de kan for å redde verden fra den gale apen. Spillet er også ute for PC, Mac og iPad.

Section 8 (PC, PS3 og Xbox 360).

Section 8 ble lansert i butikk for Xbox 360 og PC. PS3-versjonen er imidlertid ikke så heldig/uheldig (avhengig av hva du mener om fysisk distribusjon av spill), og kommer kun på PSN. Dette er et førstepersons skytespill som foregår i en fremtidsverden hvor menneskene kriger på fjerne planeter. Spillet minner litt om Tribes og Planetside, med dynamiske slagmarker drevet av spillerne selv, eksplosive skytekamper og mulighet til å bruke en rekke forskjellige kjøretøy.

Hysteria Project (PSP og PS3).

Hysteria Project er et spennende "minis"-spill for PSP og PS3. Dette er nemlig et førstepersons eventyrspill som bruker ekte film. Du våkner opp bundet i ei mystisk hytte, uten å huske hva som har skjedd. Det eneste du vet er at livet ditt er i stor fare, og at du må stikke av så raskt som overhodet mulig. Spillet leverer kalde grøss og spennende nøtter, og du må selv velge hvordan du skal løse den umulige situasjonen du er i.

Stellar Attack (PSP og PS3).
Les også
Anmeldelse: Sam & Max: The Penal Zone

Så har vi Monopoly, også det for PSP og PS3. Jeg antar de fleste har en viss idé om hva dette "minis"-spillet dreier seg om, så jeg skal ikke dvele mer ved det. Et annet spill jeg ikke vil dvele ved er Forest Puzzle (PS3 og PSP), som jeg ikke har funnet noen informasjon om.

Episodes from Liberty City (Xbox 360, PS3 og PC).

Stellar Attack (nok en miniutgave for PSP og PS3) er et actionspill hvor du må skyte deg gjennom horder av romfiender, som angriper i takt med musikken. Vi tar også med Freekscape: Escape from Hell, som nå også kan lastes ned for PS3. Dette er et tredimensjonalt plattform/hjernetrimspill (som vi snakket mer om i forrige artikkel).

Om du ønsker litt nedlastbar nostalgi kan du kjøpe den originale PSX-utgaven av det klassiske hjernetrimspillet Oddworld (spillet fungerer både på PS3 og PSP, som vanlig med PSX-utgivelser). Liker du flipperspill kan du laste ned et Excalibur-brett til Zen Pinball. Sist men ikke minst er utvidelsespakken Episodes from Liberty City, for PS3 og PC. Denne pakken er også tilgjengelig i butikk, og inkluderer både The Ballad of Gay Tony og The Lost and Damned. Hele PSN-oppdateringen finner du hos Sony.

PC

The Scourge Project (PC).

Som nevnt over, er Sam & Max-eventyret The Penal Zone ute for både PS3, iPad, Mac og PC. Det samme gjelder GTA IV-utvidelsen Episodes from Liberty City.

The Scourge Project er en ny serie episodebaserte tredjepersons actionspill. De to første episodene er nå lansert (i én enkelt pakke) på Steam. Spillet følger fire leiesoldater som må infiltrere et digert kompleks, redde en vitenskapsmann og raske med seg noen meteorittfragmenter. Sistnevnte har hatt en uheldig virkning på nærmiljøet, som nå er fult av hissige rommonstre. I tillegg til at du kan spille gjennom spillet alene støttes samarbeidsspill for opp til fire spillere gjennom hele kampanjen. Tradisjonelle flerspillermoduser får vi også.

Dark Void Zero (PC og DSi).

Så har vi Dark Void Zero, som i motsetning til "storebror" Dark Void har fått mye god kritikk. Dette er et todimensjonalt plattform/skytespill i klassisk 8-bit-stil, med mye action og kul pixelgrafikk. Her må du kjempe deg gjennom tre store sideskrollende nivåer, ved hjelp av rakettryggsekk og fem eksperimentelle våpen. Spillet finnes på de fleste portaler, inkludert Steam, GamersGate og Impulse. Spillet finnes også på DSi.

Bejeweled Blitz (PC).

Bejeweled-serien har solgt skremmende mange kopier, og nå kan du laste ned Bejeweled Blitz, som endrer litt på den tradisjonelle formelen. Her får du nemlig kun seksti sekunder på deg til å detonere så mange fargerike diamanter som mulig, og målet er selvsagt å få bedre og bedre poengsum for hver gang du spiller.

Du kan også teste Turba, som er en litt annerledes variant av samme formel. Her spiller nemlig musikk en viktig rolle, og som i den moderne indie-klassikeren Audiosurf kan du spille med dine egne sanger i mp3-format.

Beat Hazard (PC).

Mer musikkbasert moro får vi i Beat Hazard. Dette er et arkadeskytespill hvor det som skjer bestemmes av musikken du velger å spille. Du kan spille både alene og i samarbeidsmodus, og spillet inkluderer ti låter som du kan spille med om du ikke har noen musikksamling selv. I løpet av måneden kommer spillet til Direct 2 Drive og Steam, men i skrivende stund finnes det kun hos GamersGate.

Sleep is Death (PC).

Så noe helt annet. Sleep is Death beskrives som et historiefortellingsspill for to spillere. Den ene spilleren får rollen som en historieforteller, som ved hjelp av spillets verktøy kan lage en historie i sanntid, som den andre spilleren får oppleve. Spillet ser temmelig unikt ut, og nøyaktig hvordan det fungerer har jeg ingen idé om. De som har testet det ser imidlertid ut til å like konseptet (du kan lese en sniktitt hos RockPaperShotgun, som jeg også har "lånt" bildet til høyre fra). Lanseringen skal finne sted i dag, og siden jeg skriver dette på torsdag vet jeg ikke om det er ute når du leser dette.

Full Ace Tennis (PC).

Så til et spill som definitivt er ute; det kom faktisk 1. april, men la oss bare late som det kom denne uken. Full Ace Tennis er, som du sikkert skjønner, et tennisspill. Her fokuseres det på realisme, og spillet presenterer seg faktisk som en simulator. Spillerne ser ut til å sammenligne det med kultklassikeren Dream Match Tennis, så hvis du ønsker autentiske sportsspill ser dette spillet ut til å være midt i blinken for deg.

Zhu Zhu Pets (PC).

Vi tar også med noen "casual"-spill. Zhu Zhu Pets er et fargerikt spill av typen "rull ballen din gjennom intrikate omgivelser fulle av utfordringer", Treasures of the Serengeti er et variert hjernetrimspill med et afrikansk tema, og Love & Death: Bitten er et skjult objekt-spill om vampyrer.

Flere spill finner du hos PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Litt nostalgi helt på tampen: Good Old Games har fått eventyrspillet Amerzone (laget av Syberia-skaper Benoit Sokal) og det undervurderte skytespillet Sniper Elite.

Gratisspill

Linepatterns (PC).

Hvis du liker 2D-plattfom/action-spill kan du teste Action Fist, som inneholder massevis av god, gammeldags 2D-action. Spillet har også en samarbeidsmodus for to spillere.

Er hjernetrim mer din greie, kan du ta en titt på Linepatterns, et eksperimentelt spill laget på cirka to dager. Mer hjernetrim får du i flash-spillet Connect It, hvor du må manipulere tannhjul.

Husker du Spectrum-spillet Knight Tyme? Nå har noen laget en gratis nyversjon, som du finner hos RetroRemakes.

Det var alt vi rakk denne gangen, men sjekk forrige ukes artikkel for mer moro. Husk også å få med deg neste ukes oppsummering, som inkluderer denne ukens Nintendo-spill.

Siste fra forsiden