Slik blir den neste Final Fantasy XIV-utvidelsen

Square har trukket sløret av Shadowbringers.

Square Enix har kunngjort en ny utvidelse for Final Fantasy XIV, som vil lanseres i løpet av sommeren 2019. Nettrollespillets tredje ekspansjon har fått navnet Shadowbringers, og introduserer en haug med nyheter for spillere å sysle med.

På nye eventyr

Shadowbringers har ingen offisiell lanseringsdato, men ankommer Final Fantasy XIV i løpet av sommeren 2019.
Square Enix

I Shadowbringers får spillets 14 millioner brukere utforske helt nye områder og oppdage en mystisk historie, forteller utvikleren i en pressemelding. Foreløpig vet vi ikke så mye om handlingen, men utvidelsens trailer – som du kan se over – hinter om skyggekrigere og et økt fokus på kampen mellom lys og mørke.

Foruten nye oppdrag skilter utvidelsen med et økt nivåtak, en ny spillbar rase og flere yrker, som vil bli avslørt i nøyere detalj ved en senere anledning. Square lover også enkelte justeringer til kampsystemet og flere muligheter for å samle ressurser og bygge diverse utstyr.

Shadowbringers byr ellers på mindre systemer, som blant annet lar spillere besøke andre servere og kjempe side om side med flere datastyrte figurer. En new game plus-modus byr også på muligheten til å gjenoppleve historien og hovedoppdragene i spillet.

Se teaser-videoen for Blue Mage i Final Fantasy XIV. (Video: Square Enix)

Under avdukingen av Shadowbringers overrasket spillsjef Naoki Yoshida også med å vise frem Blue Mage-yrket, som blir tilgjengelig allerede en gang før utvidelsens lansering. Blue Mage-spillere kan lære seg egenskaper fra fiendene de kjemper mot, og bringer en litt annerledes opplevelse til Final Fantasy XIV.

Blue Mage rulles ut i oppdatering 4.5, som slippes en gang i januar. Til å begynne med vil yrket ha et nivåtak på 50, men dette vil stige når Shadowbringers lanseres.

Final Fantasy XV får ikke flere utvidelser.
Spillets direktør har forlatt Square og diverse tilleggsinnhold er kansellert »

Siste fra forsiden