Slik blir Monster Hunter på Nintendo Switch

Den utfordrende rollespillserien kommer til Nintendos nye konsoll, og nå er traileren her.

De seneste titlene i Monster Hunter-serien har vi kun sett på Nintendos håndholdte 3DS, men nå hopper serien også over til Nintendos nyeste konsoll, melder blant andre nettstedet Nintendo Insider.

Capcom i Japan har nemlig kunngjort på Twitter at den seneste tittelen i serien, Monster Hunter XX, skal lanseres til Nintendo Switch. Samtidig har det også dukket opp en trailer av spillet som du kan se øverst i artikkelen.

Monster Hunter XX er en utvidelse av 3DS-spillet Monster Hunter X, som ble lansert i vesten i 2016 som Monster Hunter Generations. Spillet kom ut til 3DS i mars i år, og Switch-versjonen skal lanseres i Japan den 25. august.

Skjermbilde fra Switch-versjonen av Monster Hunter XX.
Capcom/YouTube

Krevende actionrollespill

En europeisk lanseringsdato foreligger riktignok ikke ennå, men basert på tidligere titler i serien tar det som regel noen måneder fra spillene lanseres i Japan til de slippes på vestlige breddegrader. Det er dermed ikke umulig at det vil foreligge en vestlig versjon av spillet rundt juletider, men mer informasjon vil trolig komme på årets E3-messe i sommer.

Switch-versjonen av Monster Hunter XX vil naturlig nok se vesentlig bedre ut enn på 3DS, med støtte for full 1080p-oppløsning i dokket modus, og i tillegg skal versjonen støtte krysspilling med 3DS over nettet. Det blir også mulig å overføre lagringsdata fra Monster Hunter Generations til Switch-utgaven av Monster Hunter XX, men ikke motsatt vei.

Monster Hunter-serien, som alltid har vært vesentlig mer populær i Japan enn i vesten, tilhører action-rollespillsjangeren og går ut på å samle ressurser og nedlegge stadig vanskeligere og ofte svære beist. Spillene byr på massevis av våpen, utstyr og oppgraderinger og er blant annet kjent for å by på et relativt høyt utfordringsnivå.

Det siste spillet i serien som ble anmeldt av oss var Wii-tittelen Monster Hunter Tri fra 2010.

Switch er stadig meget populær: Nå skal Nintendo visstnok trappe produksjonen av konsollen videre opp »

Siste fra forsiden