Proffspilling

Slik bruker profesjonelle spillere blikket til å spille bedre enn amatører

Ny video viser noen av forskjellene mellom proffene og amatørene.

Twitter/Nikkei

Profesjonelle dataspillere ligger som kjent et hesthode foran den gjengse spiller når det gjelder ferdigheter, og nå har vi fått litt mer innblikk i akkurat hva som gjør proffene bedre.

Nettstedet Nikkei (via Kotaku) la nylig ut en video som demonstrerer forskjellen mellom en profesjonell Call of Duty-spiller og en amatørspiller når det gjelder konsentrasjon og hvordan blikket brukes.

I videoen ser vi spillerne iført spesialdesignede briller av typen Tobii Pro, som er utstyrt med infrarøde sensorer i stand til å spore øyebevegelser.

Stabil fokus

En rød prikk på skjermen indikerer hvor spillerens blikk til enhver tid er rettet under spillingen, og størrelsen på prikken indikerer graden av fokus og konsentrasjon.

Videoen avslører blant annet at en nøkkelforskjell mellom de to spillerne er er proffspilleren holder blikket stabilt rundt midten av skjermen og øker fokuset kraftig i kritiske øyeblikk, for eksempel når en fiende dukker opp. Han holder også jevnlig øye med minikartet for å orientere seg.

Til sammenligning beveger blikket til amatørspilleren seg rundt på skjermen mens han beveger seg, og fokus øker hovedsakelig kun når spillfiguren blir drept av andre spillere.

Hele videoen, som er på japansk, kan du se hos Nikkei.

Les også: Call of Duty: Modern Warfare ruller ut en bunke gratisinnhold fra neste uke »

Siste fra forsiden