Slik har du aldri sett League of Legends før

Et av verdens største spill skifter ham, og nå kan du prøve den nye utgaven selv.

Riot Games

Siden spillets unnfangelse sent i 2009 har League of Legends blitt stadig større og større. Den dag i dag regnes det som et av verdens mest populære dataspill, med en brukerskare på om lag 67 millioner spillere (per januar 2014). Dette er spillere som stikker nesa innom hver eneste måned, og skaperne gjør sitt beste for å holde tritt med brukermassen, med en jevnlig strøm av oppdateringer, nye figurer og kosmetiske utskeielser.

Nå har imidlertid tiden kommet for en av spillets største endringer noensinne – tidligere i år kunne nemlig utvikler Riot Games avsløre at de var i full gang med å overhale spillets hovedkart, Summoner's Rift, og nå nærmer oppdateringen seg sin endelige versjon. Allerede nå kan man kaste seg ut på det nye spillbrettet, da først og fremst via spillets «Team Builder»-modus.

Baron Nashor, så store hoder du har fått. (Skjermbilde: Espen Jansen/Gamer.no)

Det samme spillet

Summoner's Rift er hovedbanen i League of Legends, brettet som har vært med helt fra starten av, og som fremdeles er den slagmarken med størst innflytelse: Dette gjelder både for de 27 millioner brukerne som stiller opp til daglig dyst, men også de mange internasjonale e-sportssutøverne som konkurrerer i spillet ukentlig.

Nå skal de gammelmodige skogsruinene helrenoveres, og Riot Games har vist fram stasen i en rekke detaljerte rundturer. Til tross for oppussingens drastiske natur, lovet utviklerne tidligere i år at spillmekanikkene vil være de samme som før:

Rødlige monstre har erstattet de anonyme øglene i jungelen. (Skjermbilde: Espen Jansen/Gamer.no)

«Med tanke på hvor viktig Summoner’s Rift er for League of Legends vil kartets fundamentale struktur forbli uberørt. Hvilke vegger man kan hoppe over, hvor langt tårnene skyter, hvor stor hver lane er, hvordan buskene fungerer, og plassering av wards fungerer nøyaktig på samme måte som på det nåværende kartet. Intensjonen er å beholde handlingen som foregår fra sekund til sekund, mens spillopplevelsen blir forbedret via ekstra tydelighet.»

Selv om endringene kun er av det visuelle slaget vil de likevel påvirke hvordan det føles å hvalfarte rundt på Summoner's Rift. Figurer og effekter skal skille seg enda tydeligere fra omgivelsene, monstre skal byttes ut med skapninger som passer bedre til den nye skog- og fjelltematikken, og alt fra elven som renner rett gjennom brettet til dragen som holder til i en hule sør på kartet har fått nye animasjoner.

Riot Games har samtidig lovet at spillere ikke trenger å oppgradere datamaskinene sine for å kjøre det nye kartet.

Bli med på en omvisning av det nye Summoner's Rift.

Du kan lese mer om de mange endringene på spillets hjemmeside.

Siste fra forsiden