Slik hedrer denne butikken Metal Gear-skaperen etter Konami-bruddet

«A Hideo Kojima Game»-krediteringen gjenoppstår!

Kotaku

Noen i den australske butikkjeden JB har tydeligvis sett seg lei på Konamis revisjonistiske tilnærming til Metal Gear Solid-skaper Hideo Kojima.

Hylles.

Som en respons på at selskapet besluttet å fjerne spillutviklerens navn fra omslaget og promoteringsmaterialet til Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, har de valgt å lage plakater og promomateriale med spillskaperens navn på egenhånd når de forhåndsselger spillet i sine utsalgssteder. Dette melder Kotaku, som trekker frem en twittermelding som opphavet til det hele.

Som du ser i alle bildene i denne artikkelen er det særlig den velkjente frasen «A Hideo Kojima Game» som trekkes frem i lyset igjen. Krediteringen har dukket opp på alle omslagene i serien siden Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty i 2001, men ble brått fjernet fra det planlagte Metal Gear Solid V: The Phantom Pain-omslaget tidligere i år.

Får navnet sitt der likevel.

Det er mange måter å se JBs stunt på. Man kan se på det som en hyllest til Kojima og hans arbeid med den velkjente serien, eller man kan se på det som et bittert stikk mot Konamis håndtering av situasjonen. Man kan også se på det som et markedsføringsstunt for å få oppmerksomhet. I så fall lykkes de godt.

Dårlig stemning

Etter at Konami begynte å fjerne alle spor av spillutvikleren og studioet hans, Kojima Productions har alt egentlig bare pekt mot at Metal Gear Solid V: The Phantom Pain blir det siste spillet de produserer for Konami.

Tidligere i år begynte ryktene om at Kojima ikke lenger var ansatt hos Konami å strømme på, og GameSpot hevder å ha snakket med kilder som bekrefter at Kojima vil være ferdig hos selskapet etter at Metal Gear Solid V: The Phantom Pain er ute.

Det virker likevel som om Metal Gear Solid V: The Phantom Pain blir et godt spill å ende det hele på. Så langt har mottagelsen vært særskilt positiv, med positive anmeldelser fra de største utenlandske mediene – som vel og merke anmeldte spillet under et pressearrangement nylig.

Metal Gear Solid regnes ofte som en av snikesjangrens ypperste.
Vi tok nylig et tilbakeblikk på PlayStation-spillet »

Siste fra forsiden