Podkast

Retro Crew

Slik satte Half-Life standarden for en hel sjanger

Retro Crew prater om Gordon Freemans første eventyr.

Gordon Freeman gjør det han kan.
Konseptkunst, Half-life 2, Valve

Hele 16 år etter at Gordon Freeman først plukket opp brekkjernet, er Half-Life-serien fremdeles et hett samtaleemne blant spillfans verden over. Den gang måtte spillere kjempe seg gjennom Black Mesa Research Facility etter at et eksperiment åpnet opp en portal til en annen dimensjon og slapp ut en drøss monstre og skumle krefter. Samtidig lusker en dresskledd herre i kulissene.

Denne scenen husker i hvert fall jeg.

Også blant Retro Crew-gjengen står den inflytelsesrike serien sterkt, selv om alle er enige om at det er vanskelig å finne igjen den samme magien når man går tilbake til spillet nå. Gjengen mimrer likevel om alt fra de grøsselige lydene til hvor toneangivende spillet var for sin tid.

Gjemt bak pop-filtrene denne gangen finner vi Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og Jostein Hakestad. Trekløveret veiver innom så og si alle nevneverdige aspekter av klasikeren, og svipper også delvis innom oppfølgeren Half-Life 2 for å trekke frem hvilke positive og negative ting oppfølgeren hadde å by på.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Mot slutten svirrer gjengen også over på andre førstepersonstitler fra den samme tiden som ikke nødvendigvis er like stødige som Half-Life, men som bør nevnes når man først snakker om revolusjonerende spill i sjangeren.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 78 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Nytt liv til gamle konsoller
Oculus er langt fra de første som har prøvd seg på VR

Etter 18 år er Pokémon-serien ennå gigantisk

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden