Slik ser Netflix ut på en gammel Nintendo

Videogiganten har gjort et artig eksperiment med konsollen.

Netflix

Ettersom videotjenesten Netflix for lengst har skrapt seg ut en plass på alt som kan krype og gå av moderne videobokser, telefoner og konsoller, er det kanskje ikke så rart at giganten nå ser hva de kan gjøre med eldre dingser. Nå har de fått en svært begrenset versjon av tjenesten til å kjøre på en Nintendo.

Da strømmetjenesten arrangerte en hackedag nylig bestemte ingeniørene Gyu Cirino, Alex Wolfe og Carenina Motion seg for å dra frem den gamle grå Nintendo-en fra loftet for å se hva de kunne gjøre med maskinen fra 1980-tallet.

House of Cards på Nintendo – nesten

Med litt triksing og fiksing greide de å få noen bilderuter fra House of Cards-introen til å spille av på konsollen. De kodet også et enkelt grensesnitt for å navigere Netflix-menyene. Resultatet kan du se i videoen nederst i artikkelen.

Antageligvis gjorde de likevel alt dette uten å få konsollen på nett. Alt ble nemlig gjort med en umodifisert Nintendo, ifølge Cirino. Siden den vestlige utgaven av Nintendo Entertainment System aldri hadde noen måte å koble seg til Internett, er nok drømmen om en lavoppløselig Netflix-variant noe som forblir på eksperimentstadiet.

Dersom de likevel skulle ønske å ta det videre hadde det vært interessant å se om de greide å komme seg på nett med den japanske utgaven av konsollen. Nintendo Family Computer fikk nemlig et modem i 1988 kalt Famicom Modem som kunne koble seg til en server. Riktig nok er det neppe så enkelt som å plugge enheten inn i nærmeste Ethernet-inngang, men det hadde vært artig å se hvor langt man kunne ha tatt prosjektet.

Tidligere i år fikk en gjeng koblet en Game Boy til nettet.
De brukte et Pokémon-spill til å koble seg til Twitch »

Fikk du med deg denne verdensrekorden?
Se hvordan verdensrekorden i Ocarina of Time ble satt »

Netflix på Nintendo. (Video: Netflix)

Siste fra forsiden