Portal - Nintendo 64

Slik ser Portal ut på Nintendo 64

Modder har laget versjon av spillet som faktisk kjører på den gamle konsollen.

Det å forvandle nye spill til å se ut som de kjører på gammel maskinvare har blitt populært i det siste. Tidligere i år fikk vi for eksempel Bloodborne slik det kunne ha sett ut på den første PlayStation-konsollen.

For å spare maskinkraft laster spillet kun inn det man kan se.
James Lambert

For noen er det imidlertid ikke nok at det bare ser gammelt ut. De vil at spillene faktisk kjører på de aldrende konsollene, som med modderen som har laget en versjon av Portal som funker på Nintendo 64.

James Lambert la i helgen ut en ny video fra hans Portal Demake-prosjekt. Spillet er enda i utviklingsfasen, men som du kan se i videovinduet øverst i artikkelen er det mye å dra kjensel på.

Som Lambert forteller var det bare nå nylig at han fikk portalvåpenet til å virke. Akkurat som i originalspillet kan man opprette portaler i øst og vest, og sende både seg selv og sin kjære Companion Cube gjennom uten problemer.

Videoen viser også hvordan omgivelsene i spillet popper inn og ut avhengig av hva spilleren ser på. Det har vært nødvendig for at den 26 år gamle maskinen skal takle alt som foregår, noe den gjør overraskende godt.

Lambert planlegger å jobbe videre med prosjektet, og lover blant annet at man etter hvert skal kunne se spillfiguren gjennom portalene – noe som foreløpig ikke er mulig. Du kan følge fremdriften, og laste ned spillet for å prøve selv, via Github.

LES OGSÅ: Yarntown gjenskaper Bloodborne i klassisk The Legend of Zelda-stil »

Siste fra forsiden