Portal 3

Portal-forfatteren håper å komme i gang med Portal 3 mens han enda er ung

Tror imidlertid at Valve kan bli vanskelig å overtale.

Valve

Erik Wolpaw, en av forfatterne bak de to første Portal-spillene, er veldig klar for å komme i gang med neste innslag i serien. Det har han selv bekreftet i et intervju med podcasten Kiwi Talkz.

Portal-forfatter Erik Wolpaw er klar for å lage Portal 3.
Kiwi Talkz

På spørsmål om interessen for å lage et Portal 3, sa Wolpaw at han ville hevet seg på umiddelbart dersom muligheten dukket opp. Han var riktignok forsiktig med å påpeke at det ikke er han som bestemmer hva selskapet jobber med.

– Jeg kan kjempe for det, men det vil ikke hjelpe noe, lo Wolpaw.

Den 55 år gamle forfatteren – som også har jobbet på Psychonauts, Left 4 Dead og Half-Life: Alyx – henvendte seg derfor til høyere makter hos Valve, og minnet om at han trekker på årene.

– Vi må komme i gang med Portal 3. Det er min melding til … hvem det nå er. Jeg blir ikke noe yngre. Vi nærmer oss et punkt hvor det er utrolig å tenke at vi snart kommer til å være for gamle til å jobbe på Portal 3, så vi bør bare gjøre det.

Ressursutfordringer

Ifølge Wolpaw er det en mangel på ressurser hos Valve som trolig byr på den største utfordringen. Med 300 ansatte – fordelt på utviklere, de som arbeider med Steam og andre – koster det mye å sette 75 folk til å prøve å lage et spill.

Podcast-verten antydet at det sikkert ville være lønnsomt for Valve å lage Portal 3, noe Wolpaw sa seg enig i. Han påpekte riktignok at selskapet har et visst annet skytespill som det allerede tjener fett på.

– Du vil tjene penger, men hvor mye penger vil du tjene? Kommer du til å tjene Counter-Strike: GO-penger? Antakeligvis ikke. Med det sagt så trenger kanskje ikke alle spill å tjene Counter-Strike: GO-penger. Så Gabe (Newell, Valve-sjef, journ.anm) hvis du hører på dette, sa Wolpaw med smil om munnen.

I andre Portal-nyheter er den kritikerroste serien på vei til Nintendo Switch. De to spillene samles i én pakke kalt Portal: Companion Collection, som etter planen skal lanseres senere i år.

Valve slapp nylig et gratis Portal-sidesprang.
Aperture Desk Job er designet for Steam Deck »

Siste fra forsiden