Her spiller han Portal i den virkelige verden

Hobbyutvikler har blandet Valve-spillet med Microsofts HoloLens-teknologi.

En kanadisk hobbyutvikler ved navn Kenny Wang har skapt en Portal-modifikasjon for Microsoft HoloLens, som lar han leke seg med portaler i den virkelige verden – vel, i hvert fall nesten.

Portal på kjøkkenet.
Skjermbilde/Kenny Wang

Wangs modifikasjon bruker utvidet virkelighet – bedre kjent som «augmented reality» på engelsk – for å bringe både Portal-spillets titulære våpen og den trofaste «Companion Cube» til live gjennom HoloLens-brillene.

I videoen over kan du se hvordan Wang oppretter portaler og transporterer kuben fra sted til sted. Dessverre har han ikke funnet opp en måte som lar han selv bruke portalene, men gitt kaoset man kan forårsake i spillene er det kanskje for det beste.

Utvidet Pokémon-virkelighet

PokeLens lar deg utkjempe Pokémon-kamper ute i det fri. (Video: Kenny Wang)

Wang har tidligere gjort seg bemerket for PokeLens, en annen modifikasjon for HoloLens-brillene. Med utvidet virkelighet gir PokeLens spillere muligheten til å utkjempe Pokémon-kamper i den virkelige verden, uansett hvor man måtte befinne seg.

PokeLens er, i motsetning til Portal-modifikasjonen, tilgjengelig for nedlasting via GitHub. Å faktisk få prøve spillet er imidlertid lettere sagt enn gjort, da HoloLens foreløpig ikke er beregnet for mann i gata.

Skal du absolutt ha et eksemplar akkurat nå selger Microsoft to forskjellige utgaver av brillene, til henholdsvis 25 000 og i underkant av 42 000 kroner.

Pokémon Go benyttet seg også av utvidet virkelighet.
I fjor tok vi en kikk på hva som gjorde mobilspillet så populært »

Siste fra forsiden