Feature

Telenorligaen Våren 2018 - Counter-Strike: GO

Slik tror vi vårsesongen i Counter-Strike: GO ender

Vi har vurdert de ti lagene som skal kjempe i norgestoppen denne våren.

Fabian Fjeldvik/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

KORT OM VÅRSESONGEN 2018:

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Etter et vellykket sluttspill på Spillexpo i November, har Telenorligaen tatt seg en vel fortjent pause. Mandag returnerer endelig ligaen igjen når vårsesongen i Counter-Strike: GO står og banker på døren, og med mange nye fjes inn i den øverste divisjonen er dette kanskje den vanskeligste sesongen å spå på veldig lenge.

I første serierunde skal regjerende seriemester Nordavind måle krefter mot forsterkede Momentum. Kampen sendes på Twitch og starter klokken 20:00.

Perioden mellom forrige sesong og denne har vært preget av mange King of Nordic-kamper, deriblant en seier for Kingpins forrige uke, og i god norsk tradisjon en del overganger. Noen like før sesongstart, noen for flere uker siden.

Hvis du ikke har tatt deg tid til å følge med på hva som har beveget seg i norsk Counter-Strike i vinter, så har vi samlet en oversikt over alle lagoppstillingene som skal kjempe om å bli seriemester når sommeren nærmer seg.

Som før høstsesongen så har vi også denne gangen fått med oss tidligere spiller og selverklært ekspert, Tommy «TommyM» Monsen, for å gi sin kommentar om hvert av lagene.

Nederst i artikkelen vil undertegnede, skribent Kristian Fjeld og nevnte Monsen prøve på det umulige, nemlig å spå hvordan tabellen ser ut etter endt seriespill. Hvordan tror dere det går?

Nedrykksstriden (10. - 8. plass):

WEST: Kjøpt plass, ingen erfaring

Henning «Dooofn» Rugland
Henrik Misje «Henke» Heggland
Nicholas August «Namnam» Michelsen
Tobias «Hurskas» Mcleman
Christian Hoff «Hoffern» Olsen

Tobias «Hurskas» Mcleman og WEST er inne i det gjeve selskap denne vårsesongen.
Privat

Laget som kjøpte plassen til høstsesongens sluttspill-lag Acapella. Ingen av spillerne har nevneverdig erfaring i noen turneringer eller er særlig kjente i det norske miljøet.

Christian Hoff «Hoffern» Olsen forteller at laget har spilt sammen i rundt ti år, foruten Mcleman som er lagets nyervervelse. Ingen av spillerne har spilt på høyt nivå i Counter-Strike: GO, men Olsen sier at laget har vunnet diverse lokale turneringer i tidligere versjoner av spillet.

Vi tror det blir tøft for WEST å hevde seg mot de beste spillerne i Norge, uten å ha noen som helst erfaring eller kjøtt på beina fra før av. Det kan godt hende at laget klarer å plukke noen få poeng fra de andre nedrykkskandidatene, for her er det mange ukjente navn, men laget rykker nok med stor sannsynlighet rett ned i 2. divisjon.

Les også
– Washed Up er fortiden, vi er fremtiden

Monsen mener følgende om WEST.

– Disse spillerne hadde aldri kommet seg til førstedivisjon om det ikke var for at de kjøpte plassen selv. Jeg tror de kommer til få det veldig tøft med å unngå nedrykk denne sesongen. Kallenavnet «Namnam» er vell kanskje det jeg synes er mest spennende med dette laget. Topp tre kallenavn i ligaen.

Entelechy Gaming: Ferskiser i 1. divisjon

Ole «Saidonz» Christensen
Jonathan «Zame» Nyhagen
Magnus «zealot» Angard
Niclas «iNTERP» Waagan
Henrik «Cryptik» Asphaug

Ole «Saidonz» Christensen og Entelechy Gaming får det nok tøft i 1. divisjon.
Privat

Laget har plukket opp plassen til SKAM, og har byttet ut hele lagoppstillingen. Laget har tidligere deltatt i King of Nordic denne vinteren.

Det blir nok tøft for denne lagoppstillingen også, og det stilles spørsmålstegn til om laget klarer å holde på femmeren gjennom hele sesongen hvis resultatene ikke går deres vei.

Blant de tre svakeste lagene i ligaen er det veldig jevnt, derfor kan det fort være at Entelechy berger seg inn med en kvalifiseringsplass ved sesongslutt, men noe høyere enn det er det vanskelig å se at de skal havne.

Monsen tenker følgende om Entelechy Gaming.

– De har gjort det godt i enkelte King of Nordic-kvalifiseringer, men skal på papiret være for dårlige til å hevde seg i toppen. Blir veldig overrasket om disse unngår nedrykk. Tror fort det kan komme lagendringer i denne lineupen i løpet av sesongen.

Nordic Warthogs: Vinglepetter

Philip «Philip» Løseth
Jon «Pluvio» Brauti
Rolf «serix» Gustavsen
Fredrik «slabzki» Slabinski
Grant «zeon» Stueland

Philip «Philip» Løseth er tilbake med nytt lag nok en gang.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Vårsesongen 2017 ble Nordic Warthogs kåret til seriemester til alles store overraskelse. Kaptein Philip «Philip» Løseth måtte bytte ut hele laget før høstsesongen, og det endte dårlig. Laget måtte ut i kvalifisering for å berge plassen, og klarte det med et nødskrik.

I vår starter Løseth på blanke ark nok en gang, med ny lagoppstilling. Denne gangen har han valgt å hente inn fire ukjente spillere, som ikke har nevneverdig erfaring fra Telenorligaen.

Det er vanskelig å se at dette skal gå bra, når laget skal opp mot flere forsterkede lag som viser ambisjoner om å bli best i landet. Løseth har mye erfaring, men veier det opp for så lite rutine som dette laget innehar?

På spørsmål om hva Monsen tenker om Nordic Warthogs, sier han følgende.

– Philip prøver på nytt med en fersk lagoppstilling, og denne er nok den tynneste på noen sesonger. Her blir det en kamp om å overleve for Løseth og guttene. Kommer de til sluttspillet blir jeg meget imponert over hva de får ut av laget.

Middelhavsfarerne (7. - 6. plass):

Bitfix Gaming: Ambisiøse og nyopprykket

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum
Alexander «ForfA» Forfot
Daniel «dtj-» Tharaldsen
Mikael «Creeping» Johansen
Carl-Johan «KALLE» Fisk

Aleksander «ForfA» Forfot og Bitfix er klare for 1. divisjon.
Espen Bakken/Adressa.no

Bitfix Gaming ønsker å satse sammen, og har satt seg et mål om å holde sammen lenge for å nå sine mål. Det nyopprykkede laget har gjort det greit i King of Nordic i vinter, og har en engasjert og ambisiøs organisasjon i ryggen, som selv sier de ønsker å legge alt til rette for spillerne.

Når de skal opp mot norgeseliten i vår stilles det store spørsmålstegn til hvor godt laget vil gjøre det. Spillerne har et bra toppnivå om alle leverer, men hvis det begynner å gå litt feil så kan det gå fryktelig feil.

Klarer laget å holde flyten mot de antatt svakeste lagene i ligaen skal nok plassen berges ganske greit. Vi tror laget holder seg unna nedrykkstriden, og får fortsette å arbeide mot sluttspillet i høstsesongen.

Monsen mener følgende om Bitfix Gaming.

– Rykket opp fra 2. divisjon i fjor, hvor de kun har gjort ett spillerbytte inn mot denne sesongen. De har spillere i laget som kan kontrollere en kamp om de får en god start, men tror de skal få det tøft mot topplagene.

Demise.no: Skuffende sesong, ny start

Christoffer «nilson» Nilson
Henrik «HaugeN» Haugen
Joachim «faks» With
Andreas «bakk$kii» Bakken
Andreas «dem0» Aslaksrud

Christoffer «nilson» Nilson.
Privat

Demise hadde ikke sin lagoppstilling klar før sent torsdag kveld, og det stilles naturlig nok spørsmål til hvor samspilte denne gjengen er. Nilson, Haugen og Aslaksrud har spilt en del sammen tidligere, mens With og Bakken er nye tilskudd til 1. divisjon.

På papiret er dette det svakeste laget Demise har stilt med på flere sesonger, og etter to dårlige sesonger på rad er det store spørsmålet om den tradisjonsrike klubben klarer å hevde seg denne sesongen.

Laget er kanskje det mest usikre kortet, og kan fort ende opp både midt på tabellen og på nedrykk. Sluttspill er usannsynlig, hvis ikke alt går deres vei i en lengre periode.

Monsen mener Demise har klasket sammen laget alt for raskt.

– Virker som det er et lag som er satt sammen i siste liten. «Nilson» har vist at han kan ha gode matcher, men bortsett fra det så tror jeg de skal få de tøft. Kommer til å kjempe om å unngå nedrykk

Kampen om 4. plassen (5.-4. plass)

nDurance Gaming: Fact i ny drakt

Håvard «jolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikael «mikki» Gaup
Christian «dreamcatchR» Paulsen

Håvard «jolietoG» Kristengård har byttet ut Fact med nDurance.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Brødrene Kristengård bytter ut Fact-drakten med nDurance, og får med seg tre nye spillere i lagoppstillingen sin. Fjorårets store overraskelse var nettopp Fact, som karret seg til en sluttspillplass og viste til tider gode takter mot seriemester BX3 i sluttspillet.

Nå har flere spillere forlatt laget, og tvillingene har sett seg nødt i å finne nye lagkamerater til vårsesongen. nDurance har også returnert til Telenorligaen, og prøver seg for første gang i Counter-Strike: GO.

På papiret er lagoppstillingen veldig spennende, og kan fort være et av lagene som stikker av med en sluttspillplass når poengene skal telles opp etter endt seriespill. Men det avhenger av at kjernen i laget holder sammen over en hel sesong, samt at lagspillet er på plass. Laget er også avhengig av å trene mye sammen.

Et veldig spennende lag, i følge Monsen.

– Har en spennende lagoppstilling på papiret, og er i utfordrerposisjon til en sluttspillplass. Det er gode enkeltspillere i laget, men spørsmålet er hvor mye de får ut av treningen de har planlagt å legge ned. De kan overraske i år, men må virkelig ta steg for å kjempe om en finaleplass.

Momentum: Kraftig forsterket

Kristian «akEz» Kornbakk
Kristian «KORN» Hokland
Tony «NiTo» Nilsen
Sigurd «MV» Schmidt-Hansen
Michael «m1kkis» Sokki

Sigurd «MV» Schmidt-Hansen deler rampelyset med rutinerte spillere.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Mens forrige sesongs Momentum-lag var et veldig usikkert kort, ser denne lagoppstillingen straks mye bedre ut. Her har du flere kjente navn med lang erfaring på øverste nivå i Norge. Inne i miksen har de stortalentet «MV» som forrige sesong ble den spilleren i 1. divisjon med best rating.

På papiret er dette det sterkeste laget utenfor topp tre, og det kan tenkes at spillerne tror det blir greit å komme seg med i sluttspillet.

Men med potensielt lite trening kan det bli vanskelig når man skal møte de antatt beste, og man kan fort ryke på et bananskall i løpet av sesongen, slik vi har sett med lignende lag som ikke har trent.

Her tror også Monsen at det kan bli lite trening.

– Kjente spillere med, men her tror jeg det blir lite trening. Det er en samme type lagoppstilling som SKAM hadde forrige sesong, og de er absolutt aktuelle for et sluttspill.

Alt annet enn sluttspill er skuffende (3. - 1. plass):

Kingpins: Evig toer

Anders «aNdz» Kjær
Haris «H4RR3» Hadzic
Mikal «enix» Øiestad
Adam «PAINT» Fjellum
Jon Thomas «DaY» Rudstrøm

Haris «H4RR3» Hadzic og Anders «aNdz» Kjær fikk en tøff start på sesongen når de mistet to spillere.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Fjorårets serietoer som bestemte seg for å starte ny klubb og satse hardt. Før sesongen hadde laget en sterk femmer på papiret, men etter at to av spillerne forsvant til en annen klubb like før sesongstart, har Kjær tydd til det vanlige nok en gang.

Inn hentet de veteranene Adam «PAINT» Fjellum og Jan Thomas «DaY» Rudstrøm, og Kingpins er tilbake til gamle vaner. Det holder garantert til sluttspill denne gangen også, men spørsmålet er om motivasjonen fikk seg en knekk etter det som skjedde.

Det stilles også spørsmålstegn til hvor mye tid laget får til trening, da både Fjellum og Rudstrøm har en travel hverdag utenom spillet. Sluttspill blir det nok uansett på laget som «alltid» kommer dit.

Monsen mener følgende om Kingpins.

– De hadde en fin lagoppstilling som hadde planer om å satse som falt sammen, og nå sitter de igjen med et småkjedelig lag på papiret. «aNdz» klarer alltid å havne i sluttspillet, men har vanskelig for å tro at disse er i nærheten av noen seier denne sesongen. Her blir det lite trening.

En av de lette: Norske stjerner med svenske dryss

Håkon «Hallzerk» Fjærli
Karl-William «kalle» Haraldsen
Erik Hansen «truth» Dyrnes
Jonatan «Devilwalk» Lundeberg
Joel «Emilio» Mako
Christian «Spitfire» Schiölde

Håkon «Hallzerk» Fjærli forlot seriemester BX3 og har startet eget lag.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

På papiret et veldig sterkt lag, men avhenger veldig av den siste nordmannen inn i lagoppstillingen. Som kjent kan man ikke stille med mer enn to utenlandske spillere i hver kamp i Telenorligaen. Erik Hansen «truth» Dyrnes har selv uttalt til Gamer.no at han stiller bare som reserve.

Med tidligere major-vinner Jonatan «Devilwalk» Lundeberg i lagoppstillingen er det selvfølgelig høy kvalitet, men spørsmålet ligger rundt hvor mye trening laget legger inn i løpet av en hel sesong. Kan fort bli som forrige sesongs stjerneoppstilling i SKAM, men har nesten for mye kvalitet i lagoppstillingen sin til å ikke komme til sluttspillet.

Monsen er ikke så sikker på om dette blir så lett.

– Jeg er så lei lag som dette. Mye kvalitet i laget, men denne lagoppstillingen kommer aldri til å holde gjennom en hel sesong. Lite trening blir det nok også. Likevel er de aktuelle for sluttspillet.

Nordavind: Regjerende seriemester

Jasmeet «RoSeY» Gill
Haakon «Radifaction» Tholo
Henrik «Becker» Becker
Jon Erik «ztk» Øygarden
Snorre «fletch» Granerud

Jasmeet «RoSeY» Gill og Nordavind er nok den største favoritten denne sesongen.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Siden BX3 ble kronet seriemester i november har laget gått inn i Vålerenga og dannet Nordavind, en ny satsende norsk organisasjon. Spillerne er det eneste laget i ligaen som spiller med lønn.

Ut har «Truth» og «Hallzerk» gått, og blitt erstattet av «Becker» og «fletch». Kjernen i laget er den samme.

Laget skal være en soleklar favoritt til å stikke av med seriemesterskapet, og med lønn er det nok det laget som kommer til å legge ned flest timer i trening. De ønsker selvfølgelig å satse internasjonalt også, så spørsmålet ligger jo rundt om dette hindrer lagets deltakelse i Telenorligaen. Vi har tidligere sett dette være en utfordring med blant annet Norse.

Likevel skal laget klare seg relativt greit uten store utfordringer i seriespillet. Sluttspillet er garantert, og det skal en ganske stor tabbe til for at laget ikke står øverst på pallen i slutten av mai.

Monsen sier at dette er en gjeng som har alt lagt til rette, men mangler en vesentlig ting.

– Mye talent i denne gjengen, og på papiret er dette laget som kan utvikle seg mest i årets sesong. Men jeg savner det samme som med fjorårets BX3-sesong. Her er det ingen klar ledertype i mine øyne, om ikke «RoSeY» tar steget opp. Veldig spent på hvor mye trening det blir på gutta i vinden.

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

Tommy «TommyM» Monsen tror det blir en sesong med lavere nivå enn tidligere.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

På spørsmål om hvordan han ønsker å spå sesongen, svarer Monsen at det er vanskelig. Vi spurte også om tankene rundt alle lagendringene som har skjedd før sesongen.

– Som forventet. Det lå i luften at det kom til å bli endringer hos de fleste. Dessverre har de beste lagene ikke klart å forsterke seg noe, så jeg tviler på at vi får se at noen av lagene i 1. divisjon får noe særlig resultater internasjonalt i løpet av de nærmeste månedene.

Forrige sesong var det ganske høyt nivå på 1. divisjon. Monsen tror ikke det vil være samme nivå denne sesongen.

– Nivået vil nok bli lavere. Det positive er at mange nye får muligheten til å vise seg frem. Vi skal ikke se bort i fra at noen kan ta store steg i løpet av sesongen.

I tidligere sesonger har vi hatt flere lagoppstillinger med store spillere som ikke har trent. Denne sesongen har vi flere slike, og Monsen tror det vil være lite trening på de fleste lagene gjennom hele sesongen.

– Jeg frykter at det blir lite trening på lagene i år. Mange har sagt de trener mye, men jeg stiller meg tvilende til at de kommer til å holde det gående gjennom sesongen

Monsen begrunner sin spådom av tabellen på følgende måte.

– Den sikreste plasseringen for min del er 10. og 1.-plassen. Jeg er ganske sikker på at lag seks til ni er et par hakk under lagene over. Det er veldig åpent mellom 2. plassen til 5. plassen. Her vil antall treningstimer og lagendringer ha mye å si for sesongen.

Skribent i Gamer.no, Kristian Fjeld, begrunner sin spådom på følgende måte.

– Etter alle endringer ser Nordavind ut som en klar forhåndsfavoritt. Jeg tror derimot både Momentum og nDurance kan ta seg til sluttspillet, selv om spådommen min tilsier at bare en får plassen. Ellers er En av de lette og Kingpins også klare sluttspillkandidater, men noe tilsier at de kan gå på et eller flere bananskall utover i sesongen. I bunn tror jeg ikke WEST tar med seg nevneverdige poeng. Entelechy og Nordic Warthogs ser også svake ut på papiret og får gjerne en kamp seg i mellom om kvalifiseringsplassen. Bitfix og Demise kommer nok til å spille på det jevne.

Spådom av:Mathias«TommyM»Kristian
1.NordavindNordavindNordavind
2.En av de lette Momentum Kingpins
3.KingpinsEn av de lette En av de lette
4.MomentumKinpins nDurance
5.nDurancenDurance Momentum
6.Demise.no Bitfix GamingBitfix Gaming
7.Bitfix Gaming Entelechy Gaming Demise.no
8.Entelechy GamingDemise.no Nordic Warthogs
9.Nordic Warthogs Nordic Warthogs Entelechy Gaming
10.WEST WEST WEST

* Sluttspill / * Kvalifisering / * Nedrykk

Siste fra forsiden