Slutt for Arcania-utgiver?

JoWooD har gått tom for penger, og må kanskje stenge.

Spillutgiver JoWooD har hatt problemer med økonomien i lang tid, og nå melder de at deres forsøk på å restrukturere virksomheten med fokus på lønnsomhet har feilet. Som resultat er de ikke lenger i stand til å betale sine regninger, og har søkt retten i Vien om konkursbeskyttelse.

Er Arcania det siste vi får fra JoWooD?

De håper at de i løpet av de neste 90 dagene vil kunne forhandle seg frem til avtaler med kreditorer og mulige investorer, som sikrer at de kan fortsette driften av selskapet.

JoWooD lanserte nylig det fjerde spillet i Gothic-serien, Arcania: Gothic 4. De skal ha gjort svært mye for å sikre at dette actionrollespillet hadde så bred appell som mulig, men salgstallene ser likevel ikke ut til å ha vært høye nok. Arcania fikk en syver av oss.

I år planlegger de å lansere en tilleggspakke for dette spillet, samt det neste spillet i SpellForce-serien, SpellForce 2: Faith in Destiny. I tillegg har de engelskspråklige versjoner av de tyske eventyrspillene The Book of Unwritten Tales og The Haunted på utgivelseslisten.

Det er ikke klart hva som eventuelt skjer med disse spillene om JoWooD må legge ned virksomheten. Forhåpentligvis kan rettighetene selges videre.

Siste fra forsiden