Slutt på importstopp for PlayStation 3

LG må frigi beslaglagte konsoller.

I begynnelsen av måneden fikk LG i EU-domstolen i Haag innvilget en midlertidig europeisk importstopp for PlayStation 3 i påvente av avgjørelsen i et svært betent patentsøksmål. Nå ruller den rettslige duellen mellom de to elektronikkgigantene videre.

Importstoppen gjaldt i første omgang i ti dager, og det ble i går kveld klart at LG ikke fikk innvilget søknaden om å videreføre importstoppen. Det melder Kotaku.

De over 300 000 konfiskerte PS3-konsollene må utleveres i løpet av dagen, og hvis LG ikke får til det må de betale 200 000 euro i dagbøter for hver dag som går før konsollene slippes fri.

LG må også betale saksomkostninger på svimlende 130 000 euro.

Stridens kjerne

Forholdet mellom LG og Sony har helt siden i høst vært ganske kjølig. Da ville Sony ha alle LG-telefoner ut av USA, fordi de mente LG benyttet et patent i telefonene som Sony hadde rettighetene til. Hele sju patentsøksmål fikk LG i fanget av Sony, blant annet for de nevnte telefonene, samt LGs blu-ray-spillere.

LG på sin side svarte med å servere Sony et motsøksmål, fordi de mener at Sony har benyttet seg av LG-patenter i blu-ray-spilleren til PlayStation 3-konsollen sin.

Patentsøksmålene mellom de to selskapene er ennå ikke ferdigbehandlet, men vinner LG frem med søksmålet kan Sony antagelig forvente seg å måtte betale en heftig erstatning.

Siste fra forsiden