Snart kan du spille PlayStation 4 på PC og Mac via streaming

Og du kan skjule at du er logget på PlayStation Network.

Audun Rodem, Gamer.no

I den neste systemoppdateringen får PlayStation 4 en rekke nye funksjoner å rutte med. Størst av alt er nok muligheten for såkalt «Remote Play» til både PC og Mac. Dette melder PlayStation Blog.

I praksis gjør denne funksjonen det mulig å spille PlayStation 4, uten å være på samme sted som konsollen. Det man gjør er å koble konsollen og PC-en sammen over et nettverk – enten lokalt eller over Internett. Da streames det video av spillet fra konsollen til maskinen, mens knappetrykkene sendes tilbake over nettverket.

Matcher Xbox One-funksjonene

Remote Play har til nå vært forbeholdt PS Vita og utvalgte Sony-enheter. .
Sony

Dette gjør at PlayStation 4 nå kan skryte på seg samme funksjonalitet som Xbox One, som fra før av kan gjøre dette sammen med en Windows 10-maskin.

Ellers vil du nå kunne få beskjed når vennene dine logger på PlayStation Network. I tillegg vil spillere nå kunne sette PlayStation Network-statusen sin som «avkoblet» – en liten godbit for dem som ønsker å skjule at de egentlig ikke er syke og egentlig kunne vært på jobb fra sjefen (nei, Tor-Steinar – jeg lover å ikke gjøre dette).

De siste nyhetene er muligheten til å lage planlagte arrangement, slik at man legges til i en spillergruppe automatisk; at du kan se hva andre i en gruppe spiller; og muligheten til å streame video til Daylimotion.

Det er ikke sagt når oppdateringen kommer, men vi tipper at den rulles ut i mars en gang.

Les også: Sony setter en stopper for PlayStation TV i Japan

Siste fra forsiden