Snart kan du spille som Link i Mario Kart 8

Nintendo gir spillet 16 baner og seks figurer i historiske innholdspakker.

Link tropper opp i Mario Kart 8.
Nintendo

I november bygger Nintendo ut Mario Kart 8 med nye baner, figurer og biler. I første omgang får man kjøre rundt med ikoniske Tanooki Mario, Cat Peach og Link fra The Legend of Zelda-serien, og kjøre på åtte ekstra baner med fire nye kjøredoninger.

Hei, Link!

I tillegg kommer det enda en nedlastbar pakke i mai, med Villager og Isabelle fra Animal Crossing, samt skjelletversjonen av Marios erkefiende, Dry Bowser. Også her vil spillerne finne fire nye kjøretøy og to nye cupper med fire baner i hver cup.

Nytt og gammelt

Etter alt å dømme er det en blanding av nye og gamle baner i pakkene. Nintendo.no nevner at Wario's Gold Mine fra Mario Kart Wii er én av banene – noe vi også kan se ut fra skjermbildene. Animal Crossing-landsbyen lempes også inn i spillet med sin egen bane. Det er derfor heller ikke umulig at vi får se en The Legend of Zelda-bane i mixen. I så fall får vi sikkert høre om det litt senere.

Villager fra Animal Crossing virker like ustabil her som i Super Smash Bros. for Wii U.

Link og Animal Crossing-figurene er for øvrig ikke de eneste som har tumlet seg inn i Mario Kart-universet, som til nå har vært forbeholdt Marios mange kumpaner og fiender. I tillegg til flyvebilen Blue Falcon kan vi skimte det som virker som en F-Zero-bane i skjermbildene, noe som vitner om at også den futuristiske settingen til Captain Falcon er med. Kapteinen selv uteblir tydeligvis – i hvert fall i denne omgangen.

Begge pakkene kan forhåndsbestilles, og de som velger å legge sin lit til at innholdet er verdt pengene får tilgang til åtte fargevalg til de eksisterende figurene Yoshi og Shy Guy.

Historisk for Nintendo

Historisk sett har ikke Nintendo vært særlig frempå med nedlastbart innhold. Til tross for at praksisen med å bygge ut spill har vært en del av spillbransjen en god stund nå, har de holdt seg på sidelinjen og heller latt spillene være i fred etter lansering. Derfor blir disse nedlastbare pakkene et historisk øyeblikk for Nintendo.

Mercedes-oppdateringen gjør det også mulig å ha et kart på kjøreskjermen.

Onsdag denne uken oppdaterte også Nintendo Mario Kart 8 med biler hentet fra den virkelige verden. I et samarbeid med bilprodusenten Mercedes skal tre Mercedes-biler lempes inn 27. august for å promotere bilmerket.

Når Mario Kart 8 nå setter en presedens for utbygging av slike spill blir det spennende å se om Nintendo gjør det samme med andre titler. For eksempel kan Super Smash Bros. for Wii U være et spill som egner seg godt til den samme typen utbygging.

Nintendos siste kart-spill ble høyt elsket av oss i Gamer.no.
Mario Kart 8 var en triumpf for Wii U, på alle måter »

Les også
Anmeldelse: Mario Kart 8

Siste fra forsiden