Snart kan spillerne modifisere Banished

Synes du det er for få bygninger og yrker i hovedspillet?

Gamer.no

Bybyggerspillet Banished opplevde stor suksess da det ble lansert tidligere i år, og det har alltid ligget i kortene at det ville få støtte for spillerskapte modifikasjoner.

Eksempel fra utvikleren. (bilde: Shining Rock Software).

Nå har spillets utvikler, Luke Hodorowicz, endelig fått tid til å jobbe litt med modifikasjonsverktøyet. Kort sagt vil det tillate alt fra nye oversettelser og teksturer til nye yrker, bygninger og gjenstander.

I et eksempelbilde han har lagt opp er det blant annet en modifikasjon som legger til møller og bakere, og dermed også nye ressuser som mel og brød. Dette er bare et eksempel på hva som er mulig, og ikke nødvendigvis en faktisk modifikasjon for spillet.

Flere utfordringer

Det ser koselig ut.

I en bloggpost forklarer Hodorowicz noen av utfordringene han har møtt, ettersom han startet utviklingen av spillet i den tro at den eneste som kom til å utvide det var han selv. Det er for eksempel viktig at brukere kan installere flere modifikasjoner samtidig.

Nøyaktig når modifiseringsstøtten er klar vet vi for øyeblikket ikke.

I tiden etter utgivelsen har Hodorowicz også gitt ut et par oppdateringer til spillet, som blant annet retter på den litt irriterende situasjonen der bønder og arbeidere kunne finne på å reise alt for langt for å utføre ulike strøjobber.

Om du ikke har testet Banished kan du lese vår anmeldelse for å få et bedre inntrykk av hva det hele dreier seg om. TL;DR-versjonen: Bygg en middelalderby, opplev at alle innbyggerne sulter ihjel, prøv igjen.

Siste fra forsiden