Snart slippes vi løs i The Forest

Kjemp mot kannibalmutanter og bygg din egen festning.

Hva er dette?
Endnight Games

En ulykke kommer sjelden alene. I The Forest overlever du en forferdelig flystyrt, bare for å oppdage at du nå er helt alene midt i en skog full av gale, muterte kannibaler. Og det virker ikke som noen har tenkt å redde deg.

Dermed er det bare å gjøre det Minecraft har lært oss: Skaffe mat og ressurser, lage våpen, bygge en festning og forsøke å overleve så lenge som mulig.

Intelligente mutanter

Selv om spillet åpenbart befinner seg i samme tradisjon som Minecraft, er fokus her i langt større grad på skrekk. I tillegg sier utviklerne at mutantene i spillet er langt mer intelligente enn typiske spillfiender, og har følelser som spiller inn på hva de gjør.

De skal reagere det du foretar deg, og om du dreper en av dem kan det visstnok godt være kameraten gir opp kampen og heller begynner å sørge over sin falne venn.

Hvis det er greit for dere, går jeg bare hjem igjen nå.

Utviklerne har høye ambisjoner med The Forest, og snart kan vi finne ut hvorvidt de er i nærheten av å nå dem. Etter en liten forsinkelse er nemlig en «early access»-versjon av spillet klart for lansering den 30. mai.

I løpet av en lengre alfa-periode ønsker utviklerne å legge til mye ny funksjonalitet, slik som flere dyr og måter å skaffe mat, flere byggemuligheter og så videre. De planlegger også å legge inn støtte for Oculus Rift, og vurderer samarbeidsflerspiller.

Når den tidlige versjonen lanseres vil det imidlertid være en ren enspilleropplevelse, og utviklerne tør ikke garantere at det noensinne får flerspiller selv om det er noe de ønsker å implementere.

Om flerspiller er essensielt kan du titte på populære «early access»-alternativer som Rust og DayZ.

Siste fra forsiden