Snikespill med grønn hovedperson

Styx: Master of Shadows er et Thief-aktig snikespill der du spiller en goblin.

Cyanide

Utviklerne av det spennende rollespillet Of Orcs and Men jobber med et nytt spill satt til samme univers. Det heter Styx: Master of Shadows, og følger en av hovedpersonene fra Of Orcs and Men.

Best å holde seg unna lyset. (bilde: Cyanide/Focus Home Interactive)

Sniking og klatring

Styx er en goblin som har levd i to århundrer og er en ekspert på sniking, tyveri og drap. Han er alltid på jakt etter rikdom, og har nå sett seg ut et enormt tårn hvor menneskene og alvene beskytter et magisk tre som sitt neste mål.

Du må hjelpe ham å klatre til toppen av tårnet, og underveis må du gjøre alt fra å stjele verdifulle gjenstander og informasjon til å drepe viktige personer. Spillet byr på åpne miljøer der du kan oppnå målene dine på mange forskjellige måter, litt som i Thief-serien.

Hopp og drep. (bilde: Cyanide/Focus Home Interactive).

Kamp er alltid en mulighet, men i og med at vanlige mennesker er dobbelt så store som deg bør du helst holde deg i skyggene. Heldigvis er det mulig å arrangere «ulykker» for vaktene, slik at du får tatt knekken på dem uten at noen skjønner du er der. Utviklerne skryter nemlig at måten de oppfører seg på vil være avhengig av hva du har foretatt deg, så hvis du skaper mye trøbbel må du regne med at jobben blir vanskeligere.

I tillegg til sniking vil spillet ha rollespillelementer. Underveis kan du låse opp nye talenter i seks forskjellige kategorier, som gir deg nye muligheter. Det blir til og med mulig å lage «kloner» av deg selv for å forvirre fienden.

Spillet gis ut av Focus Home Interactive, og er under utvikling for PC. Utvikler Cyanide forsøkte seg nylig på å gi ut et spill helt alene, med det taktiske rollespillet Aarklash: Legacy, men på tross av høy kvalitet ble det ingen suksess.

Siste fra forsiden