Sony avduket PlayStation 4 Pro – en kraftigere PlayStation 4-konsoll

Slippes allerede i november.

Her er PlayStation 4 Pro.
Sony

Under PlayStation Meeting onsdag kveld fortalte Sony om PlayStation 4 Pro – konsollen vi tidligere har hørt rykter om under kodenavnet «Project Neo» eller «PlayStation 4K».

PlayStation 4 Slim (t.v.) og PlayStation 4 Pro.
Sony

PlayStation 4 Pro kommer allerede 10, november i år, og skal koste 399 euro, noe som tilsvarer om lag 4000 norske kroner. Til sammenligning koster den vanlige PlayStation 4-konsollen nå om lag 3000 kroner.

Systemarkitekt Mark Cerny fortalte publikum at konsollen støtter både 4K-oppløsning – med andre ord 3820x2160 piksler – og støtte for såkalt High Dynamic Range (HDR) som gir mer et større spenn i fargespekter og kontrast. Begge deler fordrer at du har en kompatibel TV.

Cerny var litt vag på om 4K-støtten betyr at maskinen rendrer spillgrafikken i 4K, eller om den rendrer en lavere oppløsning og oppskalerer til 4K. Mest sannsynlig er det snakk om at maskinen oppskalerer fra 1080p, bortsett fra noen mindre spill som ikke krever like mye maskinkraft.

Ellers fikk vi vite litt om hva konsollen har å by på under panseret. Den skal ha et grafikkort med en styrke på om lag det dobbelte av PlayStation 4, en kjappere prosessor og en harddisk på 1 terrabyte.

LES KOMMENTAR: Kraftigere versjoner av PlayStation 4 og Xbox One er på vei og det er bra for konsollspillere »

Demonstrerte spill

Uncharted 4 er et av spillene som ble vist frem.
Sony

For å demonstrere hva konsollen er i stand til, viste Cerny frem flere spill. Blant annet fikk vi se bilder fra Insomniac Games kommende Spider-man-spill, Watch Dogs 2, For Honor, Uncharted 4 og Deus Ex: Mankind Divided – alle optimalisert for maskinen.

De i salen fikk se spillene med en 4K-prosjektor, mens vi som sitter hjemme og ser på direktesendingen må ta til takke med det videoavspillerne klarer å vise av oppløsning.

Cerney viet også en del tid til å snakke om HDR-kapabilitetene til konsollen, og demonstrerte forskjellen til publikum i salen. Han nevnte også at en del utviklere ikke har jobbet så mye med HDR ennå, og at standarden for formatet er litt flytende ennå. Vi bør derfor ikke forvente at alle spill har denne funksjonaliteten når konsollen lanseres.

Vil oppgradere gamle spill

Det ble nevnt at PlayStation 4 Pro – som tidligere meldt – skal eksistere side om side med PlayStation 4. Alle spill som kommer ut vil fungere både på PlayStation 4 og PlayStation 4 Pro. Den nye konsollen skal spille alle eksisterende PlayStation 4-spill, og det vil være mulig for utviklere å oppgradere spill som er ute allerede for å dra nytte av den økte maskinvarekraften. Ifølge Cerny jobbes det med å gi en rekke spill slike oppgraderinger allerede.

Sony hadde overraskende lite å si om hvordan VR-brillene PlayStation VR og PlayStation 4 Pro skal fungere sammen, annet enn en vag kommentar om at konsollen vil gi et løft til de spillene også.

Helt i starten av konferansen fikk vi også se en PlayStation 4-overhaling.
Sony bekrefter tynnere PlayStation 4 »

Siste fra forsiden