Sony droppet støtte for UHD Blu-ray i PlayStation 4 Pro på grunn av streaming

– Vi ser en trend mot videostreaming, sier selskapet.

PlayStation 4 Pro ble avduket på onsdag.
Sony

En av detaljene som ble godt begravd i Sonys presentasjon av PlayStation 4 Pro på onsdag var det at konsollen ikke kommer til å støtte UHD Blu-ray-disker.

At det høyoppløselige videoformatet ikke får innpass på konsollen er et smått kontroversielt punkt for en konsoll som er bygget rundt nettopp det å tilby spillere bedre visuell ytelse. Særlig rart er det når man tar en titt på den nye og tynnere Xbox One S-konsollen som ble lansert i august – den støtter nemlig formatet.

Peker på videostreaming

Sony selv oppgir én enkel grunn til diskdrev-mangelen.

PlayStation 4 Pro.
Sony

– Vi tror at fysisk media vil fortsette å være en stor del av vår spillvirksomhet, mens vi ser en sterk trend mot streaming for video. Hos våre brukere er strømming det nest største bruksområdet på konsollen, så vi har et tørre fokus på det området, sier PlayStation-sjef Andrew House til The Guardian.

PlayStation 4 Pro vil ha støtte for 4K på tjenester som Netflix og YouTube, så dette stemmer godt overens med utsagnet.

Enkelte lurer likevel på om Sony har en annen grunn til å droppe UHD Blu-ray-støtte: kostnaden. Ved å beholde den vanlige Blu-ray-varianten sparer konsollprodusenten utvilsomt noe, men spørsmålet er hvor mye det er snakk om. Med en pris på om lag 4000 norske kroner er PlayStation 4 Pro en del billigere enn forventet.

PlayStation 4 Pro kommer allerede 10, november i år, og skal koste 399 euro, noe som tilsvarer om lag 4000 norske kroner. Til sammenligning koster den vanlige PlayStation 4-konsollen nå om lag 3000 kroner. De to modellene skal begge være på markedet og by på de samme opplevelsene.

Sony avduket PlayStation 4 Pro – en kraftigere PlayStation 4-konsoll »

Siste fra forsiden