Sony enige med hacker

Striden mellom plattformholderen og GeoHotz er over.

George Hotz, eller GeoHotz, er den amerikanske hackeren som «låste opp» sikkerhetssystemet til PlayStation 3, ved å poste sikkerhetsnøkkelen til systemet offentlig. Dermed kunne man gå forbi konsollens sikkerhetssystemer, og kjøre ikke-autorisert programvare på den.

Sony svarte i januar med å gå til rettsak mot George Hotz, hvor de blant annet ba om (og fikk) rett til å se IP-adressene til alle som hadde besøkt nettstedet hans.

Nå er imidlertid saken over. Sony Computer Entertainment America og George Hotz har kunngjort at de har kommet til enighet utenfor retten. Nøyaktig hva de har blitt enige om er ikke kjent, men Hotz har utvilsomt gått med på å holde seg unna alt som kan minne om hacking av Sonys konsoller.

I en felles uttalelse publisert på den offisielle PlayStation-bloggen sier Sonys advokat, Riley Russel, følgende:

– Sony er glad for å legge denne saken bak seg. Vår motivasjon for å ta saken til retten var å beskytte vår intellektuelle eiendom og våre kunder. Vi tror at vår nåværende enighet vil oppnå dette målet.

Hotz er også fornøyd med å være ferdig med rettssaken mot ham:

– Det var aldri min intensjon å skape trøbbel for brukere eller å gjøre det lettere å kjøre piratprogramvare. Jeg er glad for å ha rettsaken bak meg, sier han.

Russell avslutter med å si at Sony setter pris på Hotz villighet til å samarbeide, slik at saken kunne avsluttets raskt.

Det er imidlertid ikke slik at Sony og Hotz på noen som helst måte har blitt venner. Hotz postet nylig på bloggen sin at han vil boikotte alle Sonys varer, og at han oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.

En av grunnene til at hackere som Hotz gikk løs på sikkerhetssystemene til PlayStation 3 i utgangspunktet var at selskapet fjernet OtherOS-funksjonen som lot brukere kjøre andre operativsystemer på konsollen. Ifølge Forbrukerrådet var dette et klart brudd på den norske markedsføringsloven.

Siste fra forsiden