PlayStation 5

Sony skal vise frem PlayStation 5-spill om få dager

Byr på sniktitt på neste generasjons spill.

For litt siden dukket det opp ubekreftede opplysninger om at Sony planlegger en PlayStation 5-presentasjon neste uke, men nå er informasjonen bekreftet fra offisielt hold.

PlayStation-bloggen kunngjør Sony at de skal vise frem PlayStation 5-spill i en sending som vil finne sted torsdag 4. juni klokken 22:00 norsk tid. Sendingen kan følges på den offisielle YouTube- og Twitch-kanalen.

Ifølge Sony vil presentasjonen vare litt over én time, som skulle bety at den blir rimelig informativ, men akkurat hva vi kan vente oss vil ikke Sony si noe om ennå. Det er imidlertid kun spill som skal avdukes i denne omgangen.

Dette er PlayStation 5-kontrollen.
Sony

Kjørte nylig Unreal Engine 5

For noen uker siden avduket Epic Games sin nye spillmotor Unreal Engine 5, demonstrert på en PlayStation 5 i sanntid – som muligens kan gi en pekepinn på hva vi har i vente fra neste generasjons spill på den grafiske siden.

Utover dette er det fint lite med eksklusive spilltitler som er kunngjort til PlayStation 5. Noen titler som Assassin's Creed Valhalla og Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 skal komme til både neste generasjon og til PlayStation 4 og Xbox One.

PlayStation 5 skal bruke en CPU basert på AMDs Zen 2-arkitektur, og grafikkprosessoren er en egen vri på AMDs Navi med RDNA-arkitektur. Konsollen støtter maskinvarebasert «ray-tracing», og i likhet med Xbox Series X støtter den oppløsninger på opptil 8K. En annen stor nyhet er at den bytter ut harddisk med SSD, et grep også konkurrenten har gjort.

Sony avholdt en sending i mars i år, hvor de delte flere tekniske detaljer om PlayStation 5. Konsollen slippes rundt juletider i år.

Les også: Sony vil få folk over på PlayStation 5 i et rasende tempo »

Siste fra forsiden