Sony saksøkes for fjerning av funksjoner

Sony saksøkes for fjerning av funksjoner

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Det er ikke lenge siden Sonys kontroversielle beslutning om å fjerne OtherOS-funksjonen i Playstation 3 satte sinnene i kok hos mange tilhengere. OtherOS tillot installasjon av et annet operativsystem i tillegg til det innebygde, og dermed åpne for bruk av PS3-en mer som en datamaskin. Det fungerer riktignok svært begrenset, i hvert fall sett i forhold til en vanlig datamaskin, men det har ikke stanset mange fra å gjøre det.

Unnskyld

Sony ba om unnskyldning i etterkant, og slo fast at det ble gjort for forbrukernes ve og vel.

Les også: Sonys unnskyldning

Anthony Ventura var ikke helt fornøyd med Sonys svar og slo like gjerne til med et søksmål mot giganten på bakgrunn av at de har ”intensjonelt fjernet verdifull funksjonalitet som ble markedsført som tilgjengelig”.

Les også: Våghalsen Joe til Playstation 3

Ventura sier videre at Sony har brutt sin kjøpsavtale med ”millioner av uvitende kunder”. Han tror også at Sony fjernet funksjonaliteten nettopp fordi de er redde for piratkopiering, og ikke av sikkerhetsmessige grunner.

Les også: Aqua Panic på Playstation Network

Saken blir fremført på vegne av alle de som kjøpte en ny PS3 før 27. mars. Ventura har ikke gått ut med det nøyaktige beløpet han er ute etter, men sier det er over fem millioner dollar. Spillverket vil følge med og holde dere oppdatert.

(Kilde: Computer and Videogames, Eurogamer)

Sony PlayStation 3 60 GB

Sony PlayStation 3 40 GB

Sony PlayStation 3 80 GB

Sony Playstation 3 Slim 120 GB

Sony Playstation 3 Slim 250 GB

Kommentarer (23)

Forsiden akkurat nå

Til toppen