Anmeldelse

Soul Calibur II

Et sverd som visstnok skal inneholde en makt av skummelt store proporsjoner. Et ondsinnet rykte som får katastrofale følger for de som setter kloa sine i det legendariske sverdet. Soul Calibur ble i sin tid lansert på DreamCast, og Namco presenteres oss nå for en oppfølger.

Side 1
Side 2
Side 3

DreamCast har som kjent avgått ved døden, så denne gangen slippes spillet på diverse andre plattformer. Det er PlayStation 2-versjonen vi konsenterer oss om her. Slåssespill kan på en måte sammenlignes med pizza; Du vet hovedsaklig hva du får, men variasjonen av selve innholdet er endeløs.

Lillesøsteren
Jeg velger meg ut en figur, for deretter å kaste meg ut i slåssingen. Det er vel nesten unødvendig å nevne at standardoppsettet for en kamp er tre runder, hvorav den som vinner to runder blir seierherre. For å fullføre SCII med en figur må du gjennom åtte nivåer og like mange motstandere. Nivå en til seks kommer kjapt og greit på rekke og rad kun avbrutt av en kort pause bestående av lastetid. Det syvende nivået er en såkalt "Destined Battle", og her møtes to figurer som har noe uoppgjort mellom hverandre til dyst. For de som ikke har satt seg inn i historien, betyr denne kampen i praksis ikke noe annet enn at det spilles av en liten videosnutt før kampens begynnelse. Den er grei å titte på en gang eller to, men det tar ikke lang tid før den er redusert til en lett forglemmelig og smått irritabel detalj.

Hver gang du fullfører spillet med en figur, blir hans eller hennes profil frigitt. Her kan du sjekke ut meget detaljert informasjon om personen. Alt fra fødested og foreldre til favorittvåpen og hobbyer fortelles det om her. Du kan også høre på alle kommentarene som er spilt inn. Dette fungerer som litt artig og meget kortvarig underholdning, men ikke noe mer enn det. Hver figur stiller med minst to forskjellige antrekk, og noen av dem har et utall å velge mellom. For de som kjenner til Tekken-serien kan det sies at de bisarre figurene som er inkludert der, som pandaer, roboter og trestammer også finnes her. Du får møte en del mildt sagt merkelige skapninger. Å tvinge en motstander ut av ringen leder som tidligere til en øyeblikkelig seier.

Det er en del kjente figurer for de som enten har spilt det første spillet i denne serien, eller som husker "SoulBlade" fra PlayStation. Voldo og Cervantes er to kjente og kjære eksempler fra disse spillene. og begge to er med i SCII. Andre figurer i spillet bygger videre på figurer fra de tidligere spillene. Cassandra følger her i storesøsterens Sophitia sine fotspor. Spesielt for PlayStation-versjonen er at Heihachi fra Tekken-serien er med. Han virker kanskje litt malplassert her, men kjører nå på i sin gamle og velkjente stil. Dersom denne karen får deg til å rynke på nesa, finnes det nok av andre figurer å velge mellom her.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden