Spill spiser opp filmindustrien

– Hollywood er bekymret

Electronic Arts-sjef John Riccitiello mener spillbransjen har kommet i en helt unik posisjon.

Spillindustrien vokser seg stadig større, det er ingen hemmelighet. Nå mener EA-sjef John Riccitiello at selveste Hollywood er småbekymret over hvor stort det interaktive mediet har blitt.

EA-sjef John Riccitiello er optmimistisk på vegne av eget selskap og spillbransjen.

– Jeg har hørt fra noen Hollywood-folk at man er bekymret for at Iron Man-filmen skal få lide på grunn av Grand Theft Auto IV. Jeg tror ikke jeg har hørt noe slik før, sier Riccitiello til Financial Times ifølge Gamespot.

Og han fortsetter:

– Det er mer interesse fra Hollywood i dag i å lage filmer av våre spill, en det er fra vår industri i å lage spill av deres filmer. Det er et stort paradigmeskifte som skjer nå.

Riccitiello mener spill er i ferd med å bli skikkelig anerkjent som kunstform, og ikke bare et leketøy for barn og unge.

– De beste spillene vil ses på av nesten alle som like viktige som filmer som vinner Oscar for beste film, sier EA-sjefen.

GTA IV er årets tittel av dette kaliberet, mener Riccitiello – noe som ikke akkurat demper EAs lyst til å kjøpe utgiver Take-Two. Han tror EA og Rockstar-utgiveren kan bli verdensledende om oppkjøpet blir et faktum.

– Jeg leste en bok hvor det sto at hvert eneste medium skaper ett stort selskap. Animasjonen skapte Disney, radio skapte CBS mens NBC ble TV-giganten. Interaktiv underholdning skal også ha ett stort selskap, og jeg tror det blir oss, avslutter Riccitiello.

Siste fra forsiden