Duggfrisk konsoll annonsert

Spill til utviklingsland

Nå skal enda flere få muligheten til å skaffe seg en konsoll.

SAN FRANCISCO (Gamer.no): Oppsiktsvekkende nok ble en helt ny konsoll annonsert på Game Devlopers Conference i San Francisco mandag.

Brasilianske Zeebo Inc. ønsker å nå nye markeder i land der dagens konsoller blir litt vel dyre for de fleste kundene. Dette er nemlig en real billigkonsoll der det satses på markedene i Brasil, Latin-Amerika, Russland, India og Kina.

Zeebo bygger på Qualcomms BREW-plattform og MSM-brikkesett. Strømforbruket er særs lavt, 20-100 ganger lavere enn en vanlig konsoll. Det loves også en nettdel som er enkel å bruke, der man kan kjøpe og laste ned spill på minutter.

Konsollen kommer med fire titler, og én som er gratis er laste ned. Disse er FIFA 09, Need for Speed: Carbon, Brain Challenge, Prey Evil og Quake. En rekke andre titler kan lastes ned via konsollens nettløsning for en billig penge.

Zeebo håper å nå et marked på rundt 800 millioner mennesker som faller utenfor den målgruppen dagens konsollprodusenter satser på. Dermed vil enda flere mennesker lemmes inn den vakre interaktive konsollverdenen.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden