Feature

Spillåret 2019 - Håvard Hofstad Ruud

Spillene Håvard gleder seg til i 2019

Det ligger til rette for et nytt godt Switch-år.

Privat, montase Gamer.no
1: Spill med kjent dato
2: Spillene med ukjent dato

Animal Crossing

Sjanger: Simulering
System: Switch
Utvikler: Nintendo
Kommer: 2019

Animal Crossing er alltid koselig.
Skjermdump Youtube

I mitt ekkokammer på Twitter, har det vært høylytt roping om at Nintendo må få ut fingeren og slippe et Animal Crossing på Switch. Kakofonien ble ikke roligere da Nintendo i løpet av sin Direct-sending i september faktisk dro sløret av en intetsigende teaser.

Vi vet altså ytterst lite om hvordan det kommende Animal Crossing-spillet faktisk blir. Men det virker trygt å anta at det blir mer Animal Crossing. Jeg tror dette er et spill som kommer til å gjøre seg meget godt på Switch.

Jeg koste meg gløgg med Animal Crossing New Leaf på 3DS for sju(!) år siden. Nå har jeg nesten utelukkende brukt Switchen min i håndholdt modus så langt, men jeg ser for meg at dette kan bli et spill hvor jeg kobler opp docken og slenger meg på sofaen.

Nå kom jeg på at jeg har neglisjert 3DS-landsbyen min i flere år. Innbyggerne der er nok ikke happy...

Gears 5

Sjanger: Action
System: Xbox One og Windows
Utvikler: The Coalition
Kommer: 2019

Gears of War har alltid vært en serie som står meg nær. Den kom ut akkurat i den perioden av livet mitt hvor jeg var på mitt aller mest pubertale, og den overdrevne macho-actionen appellerte til mitt umodne sinn.

Ekstrem vold og – i retrospekt, ganske pinlig – «HØHØ»-humor var flott og fint. Det som virkelig var stas var å spille gjennom spillet med en kompis i sofaen på den tøffeste vanskelighetsgraden. Jeg og min faste Gears-kumpan, Jostein, har satt i gang gjennomspilling av Gears-serien igjen (midtveis gjennom Gears of War 3 i skrivende stund), akkurat som vi gjorde for ti år siden. Pizza, brus og Marcus Fenix.

Premisset er interessant, da man spiller som Kait Diaz, en «Outsider» med Locust-røtter, som må finne ut hvor hun egentlig kommer fra.

Forventningene til spillet som sådan er vel moderate. Først og fremst ser jeg fram til å oppleve spillet sammen med Jostein. Forhåpentligvis klarer The Coalition å fortelle en ålreit historie, fylt med overdreven vold og minneverdige actionsekvenser.

Les også
Anmeldelse: Gears 5

Luigi's Mansion 3

Sjanger: Eventyr
System: Switch
Utvikler: Nintendo
Kommer: 2019

Luigi overlevde heldigvis møtet med Mannen med ljåen i en av trailerne for Super Smash Bros UItimate. Det betyr at han får være stjerne i et nytt innslag i Luigi's Mansion.

I likhet med Animal Crossing vet vi i skrivende stund ytterst lite om dette spillet. Men skal jeg tippe, er Mario kidnappet i et skummelt hus fullt av spøkelser. Luigi's Mansion 2, eller Dark Moon, som er undertittelen enkelte steder i verden, nådde ikke helt opp til originalen. Personlig var jeg ikke noen stor fan av at spillet var delt opp i flere hus.

I Luigi's Mansion 3 (om det blir tittelen) ser det tilsynelatende ut som vi er tilbake til at hele handlingen foregår i ett stort hus. Jeg koste meg gløgg med originalen for omkring 18(!) år siden, og krysser fingrene for at dette blir et hyggelig gjensyn med en serie med potensial for mye moro. Krysser fingrene for en høstlansering. Dette er et spill jeg vil spille når det blir mørkere ute igjen. Fyr i peisen, en bøtte med pottis og nye eventyr med min favoritt Nintendo-figur.

Og selvfølgelig gleder man seg til å treffe Polterpup igjen.

Pokémon

Sjanger: Eventyr
System: Switch
Utvikler: Game Freak
Kommer: 2019

ENDELIG et ekte Pokémon-spill på en stuekonsoll!
Nintendo

Nok et spill jeg ser fram til, til tross for minimalt med informasjon om det.

Pokémon var min oppveksts svar på Fortnite. Alt alle snakket om var Pokémon. Yellow var det første Pokémon-spillet jeg spilte, men til tross for at jeg vokste opp midt i den verste Pokémon-hypen, har jeg ikke rørt et spill i den serien siden Silver/Gold.

Pokémon Let's Go koser jeg meg fortsatt med. Som en remake av Yellow, treffer det meg midt i nostalgien. Men det som er interessant med Let's Go, er at Game Freak og Nintendo her har beveget seg ytterligere et steg i retning av Pokémon-spillet jeg drømte om da jeg var ung.

Et høyoppløst eventyr i ekte 3D på en konsoll koblet til TV-en min. Jeg skal tolerere at jeg må lære meg navnet på mer enn 400 Pokémon jeg ikke kjenner fra før, om Game Freak og Nintendo leverer på ønskedrømmen min.

Session

Sjanger: Sport/Simulering
System: Xbox One og Windows
Utvikler: Crea-ture Studios
Kommer: 2019

De som følger nøye med her på Gamer.no, har kanskje fått med seg at jeg er en stor fan av skatespill. Jeg har spilt i hjel mange av Tony Hawk-spillene, og jeg gjorde det samme med Skate.-serien.

Dessverre er Skate bare lagt på is, tilsynelatende for alltid. Skate-abstinensene er så store at jeg i sommer børstet støvet av skateboardet jeg trillet rundt på for ti år siden (har fortsatt merke på ankelen etter et uhell i august).

Heldigvis har en gjeng ildsjeler i Crea-ture Studios tatt oppgaven på sine egne skuldre. De lover et skatespill hvor det kun handler om å utfolde seg kreativt. I Session skal man utfordre seg selv, lande de feteste triksene, filme det og dele det med vennene sine. Utviklerne frister med et tilsynelatende dypt kontrollsystem, hvor hver stikke representerer en fot.

Jeg gleder meg skikkelig til å få hendene fatt i et skikkelig skatespill igjen. Jeg angrer på at jeg ikke støttet dette spillet på Kickstarter. Det har enormt potensial.

Fikk du med deg spillkåringen fra 2018?
Her er spillene Gamer.no likte best i året som var »

1: Spill med kjent dato
2: Spillene med ukjent dato

Siste fra forsiden